Prahova: Direcția de Sănătate Publică a sesizat organele de cercetare penală în cazul apei de la Breaza contaminată cu bacteria Clostridium perfringens

apa-contaminata-de-la-Breaza-cu-Clostridium-plangere-penala Foto: Pexels

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a sesizat organele de cercetare penală cu privire la cazul apei de la Breaza contaminată cu bacteria Clostridium perfringens, se arată într-un răspuns transmis de către această instituţie unei localnice, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Conform răspunsului DSP adresat Alexandrei Pavelescu, o localnică din Breaza, şi transmis de către aceasta presei, inspectorii sanitari s-au autosesizat în acest caz în data de 26 aprilie, după ce pe reţelele de socializare a fost semnalat faptul că apa livrată în sistemul public are miros specific de canalizare şi aspect uşor colorat.

„Din declaraţiile reprezentanţilor Hidro Prahova SA s-a reţinut faptul că a avut loc o avarie în Staţia de Pompare – SP2 în ziua de 25.04.2025, ora 15:00, ce a durat până în jurul orei 21:00, cu întreruperi frecvente în acest interval (contactor defect la nivelul staţiei de pompare SP 2 aflată în centrul oraşului Breaza)”, arată sursa citată.

Tot în data de 26 aprilie, au fost anunţaţi conducerea DSP Prahova şi inspectorul-şef al Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, ocazie cu care au fost dispuse mai multe măsuri.

Amendă de 70.000 de lei pentru operatorul de apă din județ

DSP menţionează că rezultatele analizelor efectuate pe probele prelevate la acel moment au arătat prezenţa bacteriei Clostridium perfringens, operatorul Hidro Prahova fiind amendat cu suma de 70.000 de lei. De asemenea, instituţia precizează că a sesizat organele de cercetare penală în acest caz.

„Din rezultatele monitorizării operaţionale realizată de către operator în cursul anului 2024 se evidenţiază încadrarea apei analizată în parametrii analizaţi conform OG nr. 7/2023 şi respectarea programului de monitorizare avizat de DSP Prahova. Ultima probă de apă a fost prelevată înainte de evenimentul din 26.04.2025, probă ce a fost din rezervorul Hidro Jet în data de 15.04.2025, buletinul de analiză nr.460 din data de 22.04.2025 arătând încadrarea în parametrii de potabilitate analizaţi”, explică DSP.

„Faptul că singura reacţie instituţională concretă a venit din partea unei autorităţi sanitare, în absenţa oricărei notificări din partea administraţiei locale sau a operatorului, ridică semne de întrebare majore asupra modului în care funcţionează mecanismele de protecţie a sănătăţii publice la nivel local”, a comentat Alexandra Pavelescu, citată de news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *