Eșec al autorităților române în combaterea Pestei Porcine Africane, la porcii domestici / România, locul doi la numărul de focare, în 2023, dublu față de anul precedent – raport EFSA 24 mai George Mănescu 0 comentarii
Pastramă de cerb expediată din Arad în Marea Britanie / De unde provine carnea pentru prepararea produselor vânătorești? 23 mai George Mănescu 0 comentarii
Provocarea de sănătate cu care se confruntă brutarii de pretutindeni / Cum poate fi redus riscul de apariție al astmului brutarului 23 mai Redacția 0 comentarii
Cum poate aplica fiecare principiile blue zone ca să trăiască mai bine, mai mult și mai sănătos 22 mai Mihaela Găneț 1 comentarii
Litigiu între Interbev, organizația interprofesională franceză a cărnii de vită, și producătorul de înlocuitori de carne pe bază de plante Beyond Meat / România a finanțat anul trecut 28 de proiecte de ferme de scroafe pentru a crește autosuficiența țării – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 20 21 mai Tiberiu Abraham 0 comentarii
STUDIU De ce consumul a 5 sau 6 prune pe zi poate ajuta la conservarea sănătății osoase / Cum le-ar putea ajuta pe femeile afectate de osteoporoză 17 mai Redacția 1 comentarii
Laptele crud este din ce în ce mai popular. Dar este sigur de băut? Pericolele majore din laptele nefiert 16 mai Redacția 0 comentarii 1502 vizualizări
Efectele schimbărilor climatice. Ce spun fermierii despre variațiile mari de temperatură care afectează grav de câteva săptămâni culturile agricole: Plantele sunt ca niște sportivi care încep să alerge în zone calde și se trezesc la Polul Nord 15 mai George Mănescu 1 comentarii
Numărarea caloriilor sau mâncatul cu restricții de timp: Care este cea mai bună metodă pentru controlul greutății? 14 mai Redacția 0 comentarii
Misiune militară italiană împotriva porcilor mistreți / Târgul Internațional de Agricultură de la Novi Sad, mai scurt cu o zi / Va susține ministrul musulman și vegan al agriculturii din Germania plafonarea prețului pentru kebab? – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 19 13 mai Redacția 0 comentarii
Recolta globală de grâu, mai scăzută în următorul sezon agricol, potrivit primei prognoze publicată de USDA / Noile date oficiale au împins, în sus, prețurile bursiere 13 mai George Mănescu 0 comentarii
Zahărul din fructe poate provoca inflamații? Iată ce spun experții 12 mai Redacția 0 comentarii 6910 vizualizări
Topul celor mai accesibile restaurante cu stele Michelin din lume / Majoritatea se află în Europa 11 mai Redacția 0 comentarii 1440 vizualizări
Ambalajele „imorale” ale alimentelor nesănătoase manipulează copiii să ceară dulciuri din cauza culorilor și desenelor atractive (raport) 11 mai Redacția 0 comentarii
Emisiile de gaze cu efect de seră din agricultura și industria alimentară din România, 38,3 megatone CO2 echivalent, pe an / China, cel mai mare poluator mondial, cu peste 2.176 MtCO2eq 8 mai George Mănescu 0 comentarii
Studiu: Mai mult ulei de măsline în dietă poate ajuta la reducerea riscului de a muri de demență 7 mai Redacția 2 comentarii
Piața afinelor: România, menționată într-o analiză realizată de site-ul freshplaza.com/ Ministerul Agriculturii și INS nu furnizează date publice despre cultura afinului / FAOSTAT: 800 ha cultivate în 2022 6 mai Redacția 0 comentarii
Armata italiană, solicitată să împuște 1.000.000 de mistreți / Producerea de carne în laborator, infracțiune de gradul doi, în statul Florida / Se apropie Grill Fest, cel mai mare eveniment de grătar și grill din estul Europei – Dr. Abraham, Analiza Pieței Porcului, Săptămâna 18 6 mai Tiberiu Abraham 0 comentarii
Scădere fără precedent a consumului de ulei de măsline în Uniunea Europeană / Producția și consumul de vin, de asemenea, în regres 5 mai George Mănescu 0 comentarii
Consumul de carne de vită și de porc, în scădere, în Uniunea Europeană / Crește cererea de carne de pasăre, inclusiv din import 4 mai George Mănescu 0 comentarii
Castraveții proaspeți din România au căutare pe piața germană / Vânzările au fost triplate anul trecut 4 mai George Mănescu 0 comentarii
Simbol al Învierii, oul roșu este și o invitație la a deveni mai buni lăsând în urmă greutățile 4 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce vinuri asociem la o masă tradițională de Paște: 5 experți ne recomandă pairinguri de încercat 2 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii 2443 vizualizări
Studiu: Înainte de apariția agriculturii, oamenii din Africa de Nord aveau o dietă bazată în mare măsură pe plante / Se credea că dieta vânătorilor-culegători era compusă în principal din proteine animale 30 aprilie Redacția 0 comentarii
Spaniolii au mâncat peste un milion de tone de carne de porc / Scad vânzările de produse care imită carnea / Un retailer din Marea Britanie încheie un parteneriat cu procesatorii – Dr. Abraham, Analiza Pieței Porcului, Săptămâna 17 29 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Medic: În ultima vreme apar mulţi pacienţi sub 50 de ani, cu forme grave de cancer / Cancerele digestive, legate de modificarea obiceiurilor alimentare 28 aprilie Redacția 0 comentarii
De ce orezul lipicios cu mango este unul dintre cele mai iubite deserturi din Thailanda și cum l-a transformat rapperul Milli într-un simbol național 27 aprilie Redacția 1 comentarii 1055 vizualizări
Analiză Economedia: Piața de ciocolată din România când prețul la cacao a atins cote record / Cine sunt jucătorii principali și câtă consumă românii 27 aprilie Redacția 0 comentarii
Medicii avertizează: Consumul excesiv de zahăr poate crește riscul de diabet! / Cum poate fi redus aportul de zaharuri 27 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Studiu: Jumătate dintre români vor cheltui mai puțin de 1.000 de lei pentru masa de Paşte / Aproape o treime comandă produsele „în principal online” 26 aprilie Redacția 0 comentarii
Cafeaua nu se va ieftini prea curând / Fermierii din Vietnam, unde este produsă o treime din cafeaua Robusta, aşteaptă contracte mai avantajoase 26 aprilie Redacția 0 comentarii
Producătorii de cacao din Ghana, majoritatea bătrâni, se plâng de veniturile scăzute în ciuda prețurilor record atinse de materia primă / Statul african, al doilea cel mai mare producător mondial 25 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
De ce nu are România restaurante cu stele Michelin, deși ar merita / Experții culinari arată cu degetul spre stat, care nu promovează gastronomia / Chef Adrian Hădean: Nu e la noi pentru că nu a avut pe unde să vină 25 aprilie Cosmin Dragomir 5 comentarii 18068 vizualizări
Parlamentul European a adoptat noi norme UE pentru a reduce, refolosi şi recicla ambalajele / Unele tipuri de ambalajele pentru alimente vor fi interzise din 2030 24 aprilie Redacția 0 comentarii
Raport: Insecuritatea alimentară s-a agravat în 2023 din cauza conflictelor / 282 de milioane de oameni au nevoie de asistenţă de urgenţă 24 aprilie Redacția 0 comentarii
Un studiu sugerează o posibilă legătură între anumiţi emulsifianţi şi riscul de diabet / Aceștia sunt aditivii cel mai des utilizaţi în industria alimentară 24 aprilie Redacția 0 comentarii
„Există un risc scăzut pentru sănătatea consumatorilor în ce privește expunerea estimată la reziduurile de pesticide din alimentele testate” – Raport EFSA 24 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Industria cărnii din Germania contracarează discursul ecologist al ministrului federal al Agriculturii / Purceii, la mare căutare în Europa / Abatoarele din Est se ceartă cu furnizorii de porci – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 16 22 aprilie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Vinul fără alcool, o noutate în industria mondială de sector, stârnește mari polemici în Italia / Un atac la tradiția milenară, o soluție pentru a elimina riscurile consumului de alcool sau lărgirea targetului comercial? 21 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mâncatul la ore fixe poate ajuta la pierderea în greutate – dar asta pentru că pur și simplu reduce caloriile 21 aprilie Redacția 0 comentarii 20811 vizualizări
Stilul de viață și alimentația nesănătoasă ne predispun la diabet / OMS avertizează: În următorii 10 ani, creștere exponențială în România 21 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Colesterol Alert, un studiu pilot care arată cum stau românii cu grăsimile în sânge / Dr. Daniela Baltă: „Foarte mulți pacienți cu dislipidemie sunt nediagnosticați” / Pacienții, îndemnați să adopte o dietă sănătoasă 20 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Nu e clar cine a pus primul sos de roșii pe pizza. Dar cine a făcut prima pizza? / La Napoli primii pizzajuolo sunt atestați de la 1700 19 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
EXCLUSIV: Cacaua și uleiul de măsline: Cum am ajuns la o criză în cele două sectoare? / Doi experți români explică: Condițiile climatice, o bacterie, energia mai scumpă și cererea mai mare, mai ales în China, au dus la prețuri și mai ridicate 17 aprilie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Analiză Le Monde: Rusia zădărnicește tranziția spre agricultură ecologică a Uniunii Europene 15 aprilie Redacția 1 comentarii
Spaniolii promovează consumul de carne în rândul elevilor / În Noua Zeelandă, un producător de carne pe bază de plante, gata să închidă / China, porci mai puțini – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 15 15 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Carnea de pui din România: o singură probă neconformă (cu reziduuri de antibiotice) din peste 2.500 de probe analizate, în cadrul Programului european de control / Nicio probă cu hormoni 15 aprilie George Mănescu 4 comentarii 4150 vizualizări