Brânza italiană Parmigiano Reggiano are aproape un mileniu de istorie în spate și a fost creată de călugări 8 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Marile lanțuri fast-food din România, încurajate să îmbunătățească condițiile de viață ale puilor crescuți pentru carne. Pe primele locuri în top, Germania și Franța 5 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Prăbuşirea prețurilor cerealelor continuă: Piața mondială, zguduită de noile tarife impuse de Donald Trump / Impactul asupra pieței europene 5 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum pot pătrunde companiile greceşti pe piaţa românească a alimentelor şi a restaurantelor 5 martie Redacția 0 comentarii
Produsele alimentare sub marcă proprie ale marilor retaileri reprezintă circa jumătate din segmentul alimentelor comercializate în multe țări europene mari 4 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Cum fac față agricultorii români creșterii prețului îngrășămintelor! Mircea Chipăilă (fermier): „De trei ani, nu se mai produce în România niciun îngrășământ. Eu cumpăr fosforul din Egipt și din Iordania”/ Răzvan Avram (fermier): „Ultima dată când am achiziționat îngrășăminte a fost la începutul lunii decembrie” 4 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
„Green Deal” vs. securitatea alimentară | Daniel Buda (europarlamentar): „Dacă UE își sufocă propriii fermieri, dar permite importuri mai ieftine din afara blocului comunitar, cine câștigă? Nu fermierii europeni!” / Christophe Hansen: „Trebuie să eliminăm barierele pentru reînnoirea generațională” 3 martie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Cum ar putea arăta adevarata mâncare sănătoasă a viitorului și cum se împacă practicitatea de consum cu sustenabilitate. Nu e vorba de greieri sau alte insecte, nici de simple alternative la carne 28 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | „Puiul brazilian” recâștigă teren pe piața românească, după ce Ministerul Agriculturii de la București a restricționat importurile de „pui ucrainean” / 642 t vs 57,5 t, în primele două luni ale anului 2025 / Francezii denunță importurile din Ucraina, dar cele din Brazilia sunt mai mari 28 februarie Filip Constantin 0 comentarii
Cum a ajuns Italia lider european în agroturism. Produsele alimentare cu certificare UE, turismul rural și alte activități conexe reprezintă o parte importantă din PIB-ul agricol 28 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Aproape 5.000 de produse alimentare certificate actualizate prin aplicaţia CPAC, dezvoltată de AFIR 26 februarie Redacția 0 comentarii
Cum ia naștere un vin fără alcool? Trebuie pornit de la un vin „fără defecte, aromat și nu prea acid”, spune un specialist 25 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Succesul friteuzelor cu aer cald a dat naștere unei adevărate nișe de piață, care continuă să se extindă. Au fost adoptate și de italieni pentru că sunt compatibile cu rețetele tradiționale 24 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
OPINIE | Popescu Piedone, un nou coșmar pentru marii retaileri / Acțiunile anti-hypermarketuri decise recent implică statul român / Cât de motivată este evacuarea clienților? 21 februarie Filip Constantin 1 comentarii
Exporturile de fructe și legume ale Spaniei au crescut cu 5% în 2024, în ciuda stagnării generale a comerțului exterior al țării 20 februarie Redacția 0 comentarii
HOTREC, federația europeană care reprezintă hotelurile, restaurantele și cafenelele: IMM-uri accesează foarte greu fonduri europene 20 februarie Redacția 0 comentarii
Bulgaria este pe primul loc din UE la creșterea prețurilor la alimente. Mâine este așteptat un nou boicot al rețelelor comerciale 19 februarie Redacția 0 comentarii
Unii americani se grăbesc să își facă provizii de alimente și alte produse de uz curent, pe fondul temerilor legate de tarifele impuse de Trump 19 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ Înverzirea Europei aduce bani fermierilor, dar căile de accesare sunt complicate / Ministerul Agriculturii a transformat o obligație pentru toți fermierii ( GAEC 8 ) într-o oportunitate de a încasa o subvenție agricolă ( Eco-schema PD – 28 ) 19 februarie Filip Constantin 0 comentarii
ANALIZĂ Colliers: În 2024 au fost livraţi 167.000 de metri pătraţi de noi spaţii de retail modern/ Între ele cele 50 de magazine ale supermarketului de proximitate Froo sau ale restaurantelor Happy Restaurants şi Hesburger 18 februarie Redacția 0 comentarii
Mâncare pentru câini din carne de pui cultivată în laborator, disponibilă în premieră europeană în Marea Britanie 18 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Botănoiu (Guvern), la lansarea ghidului de bune practici Climate Paths: Cercetarea înseamnă destul de mult pentru mine, ca fermier; tehnologiile noi ajută agricultura 18 februarie Redacția 0 comentarii
„Este important să putem să savurăm ceea ce mâncăm”. Un psihoterapeut explică de ce educația alimentară trebuie să țintească și latura emotivă a mâncatului 18 februarie Redacția 0 comentarii
Industria de morărit din UK, o afacere de 2 miliarde de lire sterline în 2024 18 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Analiză: În ciuda subvențiilor UE și a măsurilor de sprijin, sectorul agricol românesc continuă să fie dominat de ferme de subzistență și productivitate scăzută 17 februarie Redacția 0 comentarii
Se poate congela brânza? Care brânzeturi pot îngheța fără să își modifice structura și care e mai bine să le consumăm proaspete 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Marile branduri de modă investesc tot mai mult în industria HoReCa. Cele mai răsunătoare nume care au deschid restaurante în marile orașe 16 februarie Redacția 0 comentarii
Comerțul cu produse agricole dintre Ucraina și UE a crescut cu 3% anul trecut 13 februarie Redacția 0 comentarii
Merele moldovenești nu mai pot ieși peste frontieră înspre Federația Rusă, iar producătorii privesc spre piețele din UE 13 februarie Redacția 0 comentarii
500 de kituri conținând 7500 de plicuri cu semințe au fost distribuite gratuit de Banca de Resurse Vegetale Genetice (BRGV) Buzău 13 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Ce legume și fructe găsim iarna într-o piață centrală din România. Cât e import și câte produse autohtone sunt pe tarabe? 13 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Prima locație Armani/Caffè deschisă în China. Holdingul designerului vestimentar deține 24 de locații HoReCa în întreaga lume 12 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | „Produs în Spania”: Câte dintre produsele vândute în supermarketurile străine din Barcelona sunt naționale sau de km 0 / O discuție care depășește granițele Europei de Est și Centrale 12 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
70% din prețul cafelei este rezultatul speculațiilor investitorilor, spune Andrea Illy, CEO al Illycaffè din Italia. „Tot ce se produce într-un an se vinde într-o lună” 12 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
OPINIE | Politică și mâncare: Vestea demisiei lui Klaus Iohannis, primită după un prânz cu vită, legume, creveți și orez servit la un fast food asiatic 12 februarie Filip Constantin 0 comentarii
INS: Record de importuri alimentare în România, în 2024, în creștere constantă începând cu 2018 11 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Boicotarea supermarketurilor și mitul străinului, o afacere politică pentru pro-ruși, naziști și Călin Georgescu / Asemănările dintre acțiunea din zilele noastre și boicotul declanșat de naziști în 1933 împotriva magazinelor evreiești este izbitoare 11 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Acordul UE cu Mercosur, un sprijin sau o piatră de moară pentru fermierii europeni? / Daniel Buda (europarlamentar): „Există riscul să devenim dependenți de importul de alimente din afara Uniunii Europene” / Ce soluții există 11 februarie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Mișcarea de boicot la adresa supermarketurilor nu a pornit din România: Mobilizări similare au loc și în alte țări din Balcani / În Bulgaria, boicotul este sprijinit de organizația pensionarilor / În Muntenegru, șeful guvernului sprijină boicotul / Guvernul din Slovacia, deschis cooperării cu Putin, vrea limitarea puterii marilor retaileri în UE 10 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT | De unde provine zahărul comercializat în marile rețele de magazine din România 10 februarie Andreea Drăghici 1 comentarii
Cum se adaptează restaurantele și cafenelele din Statele Unite la ouăle tot mai puțin accesibile din cauza gripei aviare 9 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
De ce crește prețul cafelei? Toți factorii care au contribuit în ultimii ani la fluctuațiile de preț ale celei mai traficate mărfuri din lume 8 februarie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV | De ce nu beneficiază elevii de programul „Miere în școli” / Odiseea legii aflate în vigoare de 19 ani, dar neaplicată / „E clar ca nu vorbim de raționamente economice, ci de raționamente pur politice” 7 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
OPINIE | Călin Georgescu și susținătorii lui boicotează agricultura și industria agroalimentară din România 6 februarie Filip Constantin 4 comentarii
PepsiCo raportează venituri trimestriale sub aşteptări şi prognozează un profit anual mai slab decât estimările pentru 2025 5 februarie Redacția 0 comentarii
Niște semințe aparent banale, pe care de obicei le aruncăm, sunt un concentrat de sănătate și conțin în principal proteine, vitamine și uleiuri sănătoase 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
11 propuneri ale agronomilor italieni trimise la Bruxelles, gândite să îmbunătățească politicile agricole comunitare 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum putem spori potențialul și practicitatea unui air fryer adăugând înăuntru hârtie de copt 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum va arata bugetul agriculturii în 2025? Toate informațiile despre proiectul trimis la Parlament/ Direcțiile pentru 2025/ Scădere de 5,76% față de anul anterior 4 februarie Redacția 0 comentarii