Inspirație pentru americani, în criză de ouă? Soluția ideală înainte de Paște? Orașe din Franța și Belgia oferă de mai mulți ani găini gratis, care contribuie și la eliminarea gunoiului menajer organic 18 martie Redacția 0 comentarii
Record absolut la export pentru vinurile italiene, de peste 8 miliarde în 2024. Exportul în Statele Unite a crescut și de teama taxelor vamale promise de noua administrație 18 martie Redacția 0 comentarii
Analiză | Piața globală a piureurilor de fructe va ajunge la 10 miliarde de dolari până în 2035 / În același timp, se observă un interes crescut al investitorilor pentru automatizarea tehnologiilor de procesare, congelare și ambalare 18 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
ANALIZĂ | Viziunea Comisiei Europene pentru agricultură și alimentație: Provocări, strategii și controverse / „Practicile în care fermierii sunt forțați în mod sistematic să vândă sub costurile de producție nu vor fi tolerate” 18 martie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Idei practice despre cum poți include în dietă cele mai sănătoase alimente și cum să le foloști pentru un efect optim 17 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ XTB: Noile preferințe ale tinerilor remodelează piața vinului. De ce „In vino veritas” nu se aplică și la generația Z 17 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Piața cărnii de laborator, în criză. Unilever și Nestlé caută să vândă diviziile de carne vegetală, iar primele startup-uri din sector și-au revizuit în scădere prognozele 17 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Taxele UE la îngrășăminte: Lovitură pentru Rusia sau pentru fermierii europeni? / Ce pregătește Comisia Europeană 17 martie Anamaria Ionescu 0 comentarii
OPINIE | Agricultura ca o tablă de șah/ Cine trage ponoasele după „marile strategii” 14 martie Redacția 0 comentarii
Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,5% în interval de un an, puțin sub rata inflației, arată datele oficiale ale INS 13 martie Redacția 0 comentarii
Războiul comercial SUA – UE a intrat într-o nouă fază | Mihai Răzvan Moraru, fondator Agro Est Muntenia: „SUA va rămâne cu un surplus foarte mare de produse agroalimentare, de peste 100 miliarde de dolari, pe care n-o să-l poată consuma intern / Pe surse, se vorbește că Trump se bazează pe acorduri încheiate între SUA și Țările Arabe” 13 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Producătorii italieni de vinuri estimează o pierdere totală de până la 1 miliard de euro, dacă americanii introduc taxe vamale la produsele agro din UE. Suma reprezintă circa jumătate din cifra de afaceri pe această piață 13 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Analiză Reuters: Deși piața globală de soia pare suprasaturată, rezervele reale ar putea fi mai mici decât se estima inițial 12 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fermierii americani sunt blocați din cauza înghețării fondurilor de la Departamentul de agricultură sub administrația Trump 12 martie Redacția 0 comentarii
Cât de puternic pot conta taxele vamale anunțate de UE pentru administrația Trump? Volumul de import din Statele Unite reprezintă 6% din totalul importurilor agrifood, iar carnea, lactetele și legumele nu sunt principalele mărfuri importate. Cel mai mult se importă soia 12 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Analiză: Crește oferta de cartofi în Europa, dar există și riscul unei explozii a prețurilor 12 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Cum afectează situația din zootehnie legislația privind controlul antibioticelor/ Fermierii reclamă că noile reglementări împiedică aplicarea tratamentelor adecvate și în timp util 11 martie Redacția 0 comentarii
Analiză | Impactul tarifelor SUA asupra pieței globale a cerealelor: Gabriel Razi, analist de piață pentru comerțul cu cereale: „Tarifele vamale ale lui Trump răvășesc piețele agricole globale. Efectul imediat în piețe este panica extremă. Piața agricolă este doar o victimă colaterală” 10 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
A doua viață a albușului de ou. Cum inovează industria alimentară italiană transformând acest produs din rest în resursă 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 2444 vizualizări
Pe fondul crizei de ouă și a prețurilor mari în general, în Statele Unite revine în actualitate mancarea din timpul crizei din 1933 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 1089 vizualizări
Brânza italiană Parmigiano Reggiano are aproape un mileniu de istorie în spate și a fost creată de călugări 8 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 4234 vizualizări
Marile lanțuri fast-food din România, încurajate să îmbunătățească condițiile de viață ale puilor crescuți pentru carne. Pe primele locuri în top, Germania și Franța 5 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Prăbuşirea prețurilor cerealelor continuă: Piața mondială, zguduită de noile tarife impuse de Donald Trump / Impactul asupra pieței europene 5 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum pot pătrunde companiile greceşti pe piaţa românească a alimentelor şi a restaurantelor 5 martie Redacția 0 comentarii
Produsele alimentare sub marcă proprie ale marilor retaileri reprezintă circa jumătate din segmentul alimentelor comercializate în multe țări europene mari 4 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | Cum fac față agricultorii români creșterii prețului îngrășămintelor! Mircea Chipăilă (fermier): „De trei ani, nu se mai produce în România niciun îngrășământ. Eu cumpăr fosforul din Egipt și din Iordania”/ Răzvan Avram (fermier): „Ultima dată când am achiziționat îngrășăminte a fost la începutul lunii decembrie” 4 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
„Green Deal” vs. securitatea alimentară | Daniel Buda (europarlamentar): „Dacă UE își sufocă propriii fermieri, dar permite importuri mai ieftine din afara blocului comunitar, cine câștigă? Nu fermierii europeni!” / Christophe Hansen: „Trebuie să eliminăm barierele pentru reînnoirea generațională” 3 martie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Cum ar putea arăta adevarata mâncare sănătoasă a viitorului și cum se împacă practicitatea de consum cu sustenabilitate. Nu e vorba de greieri sau alte insecte, nici de simple alternative la carne 28 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ | „Puiul brazilian” recâștigă teren pe piața românească, după ce Ministerul Agriculturii de la București a restricționat importurile de „pui ucrainean” / 642 t vs 57,5 t, în primele două luni ale anului 2025 / Francezii denunță importurile din Ucraina, dar cele din Brazilia sunt mai mari 28 februarie Filip Constantin 0 comentarii
Cum a ajuns Italia lider european în agroturism. Produsele alimentare cu certificare UE, turismul rural și alte activități conexe reprezintă o parte importantă din PIB-ul agricol 28 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Aproape 5.000 de produse alimentare certificate actualizate prin aplicaţia CPAC, dezvoltată de AFIR 26 februarie Redacția 0 comentarii
Cum ia naștere un vin fără alcool? Trebuie pornit de la un vin „fără defecte, aromat și nu prea acid”, spune un specialist 25 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Succesul friteuzelor cu aer cald a dat naștere unei adevărate nișe de piață, care continuă să se extindă. Au fost adoptate și de italieni pentru că sunt compatibile cu rețetele tradiționale 24 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 8398 vizualizări
OPINIE | Popescu Piedone, un nou coșmar pentru marii retaileri / Acțiunile anti-hypermarketuri decise recent implică statul român / Cât de motivată este evacuarea clienților? 21 februarie Filip Constantin 1 comentarii
Exporturile de fructe și legume ale Spaniei au crescut cu 5% în 2024, în ciuda stagnării generale a comerțului exterior al țării 20 februarie Redacția 0 comentarii
HOTREC, federația europeană care reprezintă hotelurile, restaurantele și cafenelele: IMM-uri accesează foarte greu fonduri europene 20 februarie Redacția 0 comentarii
Bulgaria este pe primul loc din UE la creșterea prețurilor la alimente. Mâine este așteptat un nou boicot al rețelelor comerciale 19 februarie Redacția 0 comentarii
Unii americani se grăbesc să își facă provizii de alimente și alte produse de uz curent, pe fondul temerilor legate de tarifele impuse de Trump 19 februarie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ Înverzirea Europei aduce bani fermierilor, dar căile de accesare sunt complicate / Ministerul Agriculturii a transformat o obligație pentru toți fermierii ( GAEC 8 ) într-o oportunitate de a încasa o subvenție agricolă ( Eco-schema PD – 28 ) 19 februarie Filip Constantin 0 comentarii
ANALIZĂ Colliers: În 2024 au fost livraţi 167.000 de metri pătraţi de noi spaţii de retail modern/ Între ele cele 50 de magazine ale supermarketului de proximitate Froo sau ale restaurantelor Happy Restaurants şi Hesburger 18 februarie Redacția 0 comentarii
Mâncare pentru câini din carne de pui cultivată în laborator, disponibilă în premieră europeană în Marea Britanie 18 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Botănoiu (Guvern), la lansarea ghidului de bune practici Climate Paths: Cercetarea înseamnă destul de mult pentru mine, ca fermier; tehnologiile noi ajută agricultura 18 februarie Redacția 0 comentarii
„Este important să putem să savurăm ceea ce mâncăm”. Un psihoterapeut explică de ce educația alimentară trebuie să țintească și latura emotivă a mâncatului 18 februarie Redacția 0 comentarii
Industria de morărit din UK, o afacere de 2 miliarde de lire sterline în 2024 18 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Analiză: În ciuda subvențiilor UE și a măsurilor de sprijin, sectorul agricol românesc continuă să fie dominat de ferme de subzistență și productivitate scăzută 17 februarie Redacția 0 comentarii
Se poate congela brânza? Care brânzeturi pot îngheța fără să își modifice structura și care e mai bine să le consumăm proaspete 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 20021 vizualizări
Marile branduri de modă investesc tot mai mult în industria HoReCa. Cele mai răsunătoare nume care au deschid restaurante în marile orașe 16 februarie Redacția 0 comentarii
Comerțul cu produse agricole dintre Ucraina și UE a crescut cu 3% anul trecut 13 februarie Redacția 0 comentarii
Merele moldovenești nu mai pot ieși peste frontieră înspre Federația Rusă, iar producătorii privesc spre piețele din UE 13 februarie Redacția 0 comentarii