Dacă sunteți genul care se bucură de o masă simplă și rapidă precum o porție de paste cu brânză, atunci știți, cu siguranță, că nu e nevoie întotdeauna de ingredientele cele mai sofisticate pentru a fi creativ. Mai mult, dacă programul încărcat nu vă permite să petreceți prea mult timp în bucătărie, atunci aceste sfaturi sunt pentru dumneavoastră. Secretul este să aveți întotdeauna ingredientele-cheie la îndemână. Nu multe, dar să fie cele potrivite. Aprovizionându-vă bucătăria cu câteva alimente de bază strategice, nu veți rămâne niciodată în criză de idei și nici nu veți nevoit să pierdeți ore în bucătărie, pentru a vă bucura de o masă grozavă. Scopul este să gătim cât mai bun, cu cât mai mic efort, iar acestea sunt doar câteva alimente, recomandate de Healthline, care nu ar trebui să lipsească din cămară.
-
Fasole neagră conservată
O puteți folosi la, tacos, supă, salate, amestecuri de legume etc. Dacă nu utilizați toată cutia, o puteți pisa și o întindeți pe o felie de pâine. Rămâne la latitudinea fiecăruia cu ce o combină, deși cel mai bine merge cu puțin usturoi.
-
Chiftele congelate
Chiftelele congelate vă pot salva cina. Le puteți pune urgent la prăjit și aveți un aperitiv bun. Sau, puteți să le puneți lângă o garnitură de spanac sau un piure de cartofi și e gata prânzul.
Ideal este să nu le recongelați, după ce le-ați decongelat o dată. Dacă nu le folosiți pe toate, le puteți păstra timp de 3-4 zile la frigider.
-
Conserve de ton
Tonul este o sursă bună de proteine și, dacă e la conservă, e chiar ușor de folosit. Spre deosebire de peștele proaspăt, care necesită gătire, conserva de ton este o cale rapidă de a prepara un prânz sau o cină. Adăugați puțin parmezan, un strop de lămâie sau o roșie proaspătă și aveți deja o cină ușoară. Sau puteți pune o garnitură lângă porția de ton și aveți un prânz bun.
Pe lângă proteine, tonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt grăsimi sănătoase, asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare.
-
Cușcuș
O să spuneți că „sunt tot paste” și așa e. Dar uneori, chiar și pastele pot necesita prea mult timp până se fierb, dacă suntem contra cronometru. Cușcușul poate dura doar câteva minute, iar la microunde, chiar mai puțin (3-4 minute) să se fiarbă. Puteți adăuga legume, carne sau ce aveți poftă și nu e doar o masă rapidă, dar și una ușor de dus la birou într-o caserolă.
Cușcușul fiert poate sta și 3-4 zile în frigider.
-
Tortilla
Tortilla poate depăși pragul alimentelor mexicane. Întindeți cremă de brânză pe o tortilla, adăugați bucăți de carne și legume colorate feliate sau mărunțite, apoi rulați. Veți avea o masă rapidă și gustoasă.
Puteți pune în interior, de fapt, cam orice vă doriți, de la salată verde la ouă sau omletă. Doar imaginația este limita.
-
Sos marinara
Îl puteți fierbe singur sau îl puteți cumpăra din magazin. Indiferent ce opțiune alegeți, o porție de sos de roșii cu ierburi aromatice din grădină vă ajută să încropiți rapid o masă. Evident că că acest tip de aliment merge bine cu orice fel de paste, dar poate fi util și la o pizza sau, de exemplu, adăugat într-o cratiță cu puțină ceapă călită și un borcan de mazăre boabe. Veți obține o garnitură rapidă pentru chiftelele congelate, de exemplu.
-
Legume mixte congelate
Legumele amestecate congelate sunt acele alimente care devin rapid cel mai bun prieten al bucătarului. Le puteți adăuga în ciorbe, plăcintă, lângă orez sau verdețuri. Nu contează ce gătiți, la orice preparat care are nevoie de legume puteți folosi legumele congelate. Se găsesc în comerț sub zeci de combinații. Conțin nutrienți importanți precum vitamina C, fibre, potasiu, acid folic, vitamina A.
-
Hummus
Hummus-ul poate fi un „must” în bucătărie. Textura sa cremoasă poate servi ca înlocuitor de maioneză în sandvișuri și wrap-uri sau ca bază de sosuri mai solide pentru salată. Este, de asemenea, o parte aproape esențială a unui platou cu mezeluri, care se întâmplă să fie o masă super ușoară.
-
Piure de cartofi congelat sau deshidratat
Cartofii cruzi nu sunt tocmai de ajutor pentru cină rapidă, dar piureurile pre-pasate în congelator sau cel din cutie, deshidratat, sunt de mare ajutor. Oricând aveți nevoie, luați punga din congelator și doar o încălziți la microunde sau la cuptor.
Piureul uscat, din cutie, are nevoie de câteva minute pentru a fierbe laptele și apa în care îl veți pune la rehidratat. Este din acele alimente care se prepară rapid și ușor.
-
Brânză Cheddar tocată
Dacă vreți un fel de brânză tocată universală, care merge aproape de orice, alegeți cheddar. Este consistentă și ușor de topit, se potrivește c o mulțime de preparate. O puteți folosi lângă cartofi copți, pizza, paste sau mămăligă. Dar e la fel de bună lângă cartofi copți sau quesadilla.
Pont: Iaurtul grecesc poate fi, de asemenea, de ajutor în diferite situații. Îl puteți pune în parfait, smoothie, dressing pentru o salată sau chiar un sos de usturoi, cu o lingură de maioneză (sau fără) și puțin usturoi granulat și sare după gust. Iaurtul grecesc face parte din acele alimente care nu pot lipsi din nicio bucătărie.