VIDEO | ABC în bucătărie: Ghidul garniturilor ideale pentru grătar / Sunt rețete ușoare, gustoase și diferite de clasicii cartofi prăjiți sau legumele la grătar

Piure de cartofi dulci cu ghimbir Sursa foto: G4Food

Dacă te-ai plictisit de aceleași garnituri la grătar, respectiv cartofi prăjiți, legume pe grătar sau clasicul orez alb, îți prezentăm cinci idei de garnituri care adaugă aromă, textură și culoare farfuriei. Sunt ușor de preparat, pline de gust și perfecte pentru a însoți carnea friptă.

1. Noodles de orez cu legume

Pentru această rețetă ai nevoie de 3-4 ciuperci, un morcov tăiat julienne, o jumătate de dovlecel tăiat cubulețe și un cățel de usturoi tocat mărunt.

Cât timp fierb pastele de orez conform instrucțiunilor, călești legumele în puțin ulei de măsline. Adaugi pastele peste legume și la final presari piper proaspăt măcinat. O garnitură rapidă și savuroasă, perfectă pentru un grătar asiatic.

2. Piure de cartofi dulci cu ghimbir

Ai nevoie de un cartof alb și trei cartofi dulci, curățați și tăiați cubulețe, puși la fiert în apă cu sare.
Separat, razi o bucățică de ghimbir proaspăt. După ce cartofii sunt fierți, îi pasezi împreună cu ghimbirul ras, două cubulețe de unt, un cățel de usturoi și un praf de piper negru.
Poți decora cu semințe de dovleac, brânză tofu și puțin ulei de măsline pentru un plus de textură.

3. Ratatouille cu mozzarella

Pentru această rețetă, folosești un dovlecel și o jumătate de vânătă tăiate rondele, o ceapă roșie, felii de castravete galben și roșu, plus felii de mozzarella.

Așezi legumele și brânza în straturi, într-un vas uns cu ulei de măsline. Presari busuioc. Mixezi o conservă de roșii decojite cu o linguriță de busuioc uscat și torni sosul peste legume. La final, coci totul timp de 25–35 de minute la 180°C.

Această garnitură mediteraneană este perfectă pentru carnea de pui sau pește la grătar.

4. Patatas bravas cu parmezan și ceapă verde

Toci patru cartofi în cubulețe și îi fierbi. Separat, amesteci sare, ardei iute și mix de piper într-un bol.

După ce cartofii sunt gata, îi treci prin amestecul de condimente. Îi prăjești în ulei încins până devin aurii și crocanți.

Pe platoul final, adaugi parmezan ras și ceapă verde tocată mărunt – o garnitură inspirată din tapasurile spaniole.

5. Cușcuș cu legume sotate

Ai nevoie de un mix tricolor de ardei iuți, 4 ciuperci și un cățel de usturoi, toate tocate mărunt.

Într-o tigaie încinsă cu 2-3 linguri de ulei de măsline, sotezi legumele. Adaugi 200 de grame de cușcuș și un pahar cu apă. Amesteci până când cușcușul este gătit, apoi presari ceapă verde și piper.

Este o garnitură versatilă, care merge atât cu carnea de porc, cât și cu cea de vită sau pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *