ABC în bucătărie: De ce se fierbe borșul înainte de a fi pus în ciorbă/ Când este bine să-l adaugi în oală

bors Sursa foto: Mehala

Borșul, cel de casă, se prepară din tărâțe de grâu, mălai, pâine neagră și apă. Unii spun că procedura este simplă, alții nu prea o înțeleg, în esență este vorba de o fermentație în urma căreia se obține borșul cu care acrim ciorba.

Când se pune borșul în ciorbă?

Toate rețetele, sau majoritatea lor, spun că borșul se fierbe, se dă în clocot, apoi se pune în ciorbă, doar după ce carnea și legumele sunt gata fierte.

De ce se fierbe borșul înainte de a fi pus în ciorbă?

1. Potențarea aromelor

Vezi detalii

Unul dintre motive este că fierberea borșului îi permite să-și potențeze și să-și elibereze aromele și gustul specific. Acest proces de fierbere ajută, de asemenea, la omogenizarea consistenței și a acidității borșului, astfel încât să se integreze armonios în ciorbă.

2. Siguranța consumului

Fierberea borșului poate contribui la eliminarea eventualelor impurități sau bacterii prezente în lichid. Astfel borșul este sigur pentru consum și nu va afecta calitatea sau gustul final al ciorbei.

3. Menținerea temperaturii mâncării

Un alt motiv pentru a fierbe borșul, înainte de a-l adăuga în ciorbă, este acela că borșul va avea aceeași temperatură ca și ciorba în momentul în care acesta este adăugat. În general, în lichidele fierbinți și pe care dorim să le menținem la punctul de fierbere, nu este recomandat să adăugăm nimic rece, deoarece le vor scădea temperatura și astfel fierberea ulterioară va fi îngreunată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *