Rețetele Juanitei | Tartă cu brânză și dovlecei/ Poți face aluatul în casă, dar e în regulă să folosești și din cel cumpărat

tarta cu branza si dovlecei Foto: G4Food

Tarta cu brânză sau quiche-ul  se prepară simplu și rapid. Folosind un aluat din magazin este aproape un fast-food. Aluatul pe care trebuie să-l cumpărați este cel de tartă sau pâte brisée. În cazul în care doriți să preparați voi aluatul, există rețete rapide și trucuri pentru a ieși perfect.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Quiche-ul în mod surprinzătoe are rădăcini germane, originile sale fiind localizate în regatul medieval Lothringen. După ce această regiune a intrat sub stăpânirea franceză, numele său s-a transformat în Lorraine. Cuvântul „quiche” derivă din germanul „kuchen”, care înseamnă „tort” sau „prăjitură”, conform Gastronomos.

În versiunea sa autentică, quiche Lorraine era o plăcintă cu o bază din aluat de pâine și o umplutură dintr-un amestec de ouă bătute cu crème fraîche, fără brânză. Aceasta a fost documentată pentru prima dată la începutul secolului al XVII-lea, însă nu este menționată prezența brânzei. De-a lungul timpului, rețeta a evoluat, adăugându-se untură sau slănină, iar ulterior, brânza a fost reintegrată în compoziție, rezultând varianta pe care o cunoaștem astăzi. Acum, quiche Lorraine este protejată de Syndicate National de Defense et de Promotion de l’Authentique Quiche Lorraine, care încă nu a stabilit clar dacă rețeta originală include sau nu brânză. În ciuda controverselor legate de ingredientele sale, quiche Lorraine rămâne o delicatesă savuroasă, perfectă pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru tartă

Ingrediente aluat

300 de gr de făină

Jumătate de linguriță de sare

80 de ml de apă sau lapte călduț

150 de gr de unt moale

3 linguri zahăr (opțional).

Ce e foarte important este ca untul să fie moale, la temperatura camerei. Eu zahăr nu pun.

Ingrediente umplutură

3 ouă întregi

Brânză rasă 300-400 de grame, diverse tipuri, eu am pus ricotta 100 de gr, telemea de oaie 100 de gr și un rulou de brânză de capră marunțit

Smântână pentru gătit sau lapte 100 de ml

Un dovlecel tăiat în cuburi

Sare, piper, ierburi după gust, eu am pus mărar.

Prepararea tartei cu brânză și dovlecei

Preparare aluat

Se pun făina, sarea, eventual zahărul, se amestecă, după care se încorporează treptat untul la temperatura camerei. Peste se toarnă laptele/apa și se obține consistența de aluat fraged. Se lasă la frigider minim jumătate de oră. Se întinde foaia în tavă, se înțeapă cu furculița, pentru ca aluatul să nu se umfle și se pune 10-15 min la 180 de grade fără ventilație în cuptorul preîncălzit. Dacă luați aluat gata făcut începeți de la acest pas, urmând indicațiile de pe pachet.

Preparare tartă

Între timp amestecați ouăle cu un tel, adăugați brânza rasă sau mărunțită, sarea, piperul, mărarul (sau ce va place), condimentele, smântâna și amestecați din nou. Puneți acest amestec peste aluatul scos după 10-15 minute și îl mai introduceți pentru 20-25 de minute, până e rumenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *