Pastele de vineri seara. Spaghetti cu cremă de avocado cu lămâie și bucățele de surimi – ideale pentru vară

paste-cu-crema-de-avocado-si-surimi-reteta-de-paste-reci foto: trans-ocean.com

Pastele reci pot fi alegerea perfectă pentru zilele călduroase de vară. Iar dacă reușim să punem peste ele o combinație sănătoasă, aromată și interesantă de alimente vegetale și proteine, iată felul de mâncare complet ideal cu atât mai mult vineri seara. După o săptămână de muncă, un mic răsfăț cu mintea relaxată poate ajuta să recuperăm multă energie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Am ales o rețetă inedită în care să intre și avocado, pentru că este o alegere ideală vara, dat fiind că se consumă preponderent rece. Pe care l-am transformat în cremă adăugând suc de lămâie, ideal pentru a amalgama pastele dându-le totodată gust și consistență nutrițională. Ca parte proteică, pentru că au puțină grăsime și se echilibrează bine și cu uleiul din avocado, dar și cu aroma de lămâie, am ales bastonașe de surimi. Sunt alimente procesate, de consumat doar din când în când. Această rețetă este, prin definiție, o ocazie ideală, echilibrată din toate punctele de vedere.

Pantru a prepara aceste paste cu cremă de avocado și surimi trebuie doar să fierbem pastele și să le răcim puțin, să adăugăm peste ele crema de avocado cu lămâie și bastonașele de surimi tăiate lungi circa 2 cm.

Ingrediente pentru 4 proporții de paste cu avocado și surimi

  • 380-400 g spaghetti dar merg și paste scurte

  • 100 g iaurt grecesc sau din cel obișnuit, neîndulcit

  • 2 fructe de avocado bine coapte

  • o mână bună de pătrunjel proaspăt tăiat mărunt

  • 50 ml suc de lămâie

  • 1 lingură ulei de măsline

  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt

  • sare, piper

  • 240 g bastonașe de surimi

Procedeu

  1. Fierbe pastele spaghette sau alte paste la alegere, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care scurge-le și clătește-le în apă rece, pentru acest tip de rețetă de paste reci. Lasă-le într-un bol, stropindu-le cu puțin ulei, pentru a nu se lipi între ele.

  2. Între timp, transferă în blender iaurtul, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și piperul și abia în final fructele de avocado tăiate bucăți. În acest fel nu au timp să oxideze și să își schimbe culoarea. Mixează până obții un sos fin și omogen.

  3. Acum nu mai rămâne decât de amestecat pastele din bol cu crema de avocado obținută. Amalgamează bine, adăugând peste ele și bucățele mici de surimi, tăiate de circa 2 cm.

  4. Completează cu sare, dacă mai e cazul, și cu piper, mai amestecă puțin și dă la frigider minim 1h. Se servesc reci ca fel unic. Merg cel mai bine cu un vin alb demisec.

Citește și alte rețete de paste pentru vineri seara:

Tagliatelle cu creveți și roșii uscate

Linguine cu pesto de migdale, busuioc și lămâie

Penne cu somon afumat, rucola și roșii cherry

Paste cu pesto de roșii și migdale, în stil sicilian

Salată rece de paste în stil mediteranean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *