Studenți de la USAMV Cluj Napoca, vizită la stația de procesare semințe din Afumați a companiei Corteva: „Informațiile oferite, deschiderea la dialog și exemplul de bune practici vor avea un impact semnificativ asupra formării profesionale a viitorilor specialiști în agricultură”

Mai mulți studenți de la USAMV au participat la un tur al stației de procesare semințe din Afumați Corteva Sursa foto: Corteva

Corteva Agriscience, companie globală de știință și tehnologie în domeniul agricol, a organizat un tur educațional dedicat studenților din domeniu. Evenimentul a avut loc la stația de procesare semințe din Afumați, unde 30 de studenți din anul IV de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au luat parte la un program complex de instruire, concentrat pe tehnologii moderne de condiționare a semințelor și controlul calității, conform Transilvania Business.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Studenții, însoțiți de prof. dr. Leon Muntean de la Departamentul de ameliorare a plantelor al USAMV, au avut ocazia să-și aprofundeze cunoștințele teoretice de la cursul „Procese în semințe și culturi” printr-o experiență practică aplicată.

„Această activitate a avut loc în cadrul parteneriatului dintre Corteva Agriscience și USAMV, deja o tradiție pentru studenții Facultății de Agricultură. Interacțiunea cu specialiști în domeniul producerii și condiționării semințelor este întotdeauna o oportunitate valoroasă pentru studenți. Informațiile oferite, deschiderea la dialog și exemplul de bune practici vor avea un impact semnificativ asupra formării profesionale a viitorilor specialiști în agricultură”, a declarat profesorul Muntean.

„Inspirația generațiilor viitoare de a lua în considerare o carieră în agricultură începe cu implicarea timpurie”

Programul a debutat cu o instruire privind siguranța și conduita în incintă, urmată de o prezentare generală a companiei Corteva și a activității sale în România. Participanții au aflat detalii despre impactul companiei la nivel global, despre piețele de export și procesele operaționale din cadrul unității de producție și din teren.

Turul stației le-a oferit studenților o imagine completă asupra etapelor de procesare a semințelor: de la recepția porumbului, depănușare, uscare și batozare, până la vizita în laborator și familiarizarea cu linia de condiționare și tratament. Aceștia au observat atenția acordată fiecărui pas din procesul de ambalare și livrare, un element esențial pentru calitatea produsului final.

Pentru studenți, experiența s-a dovedit inspirațională.

„Vizita la unitatea Corteva din Afumați a fost o experiență care ne inspiră și ne-a oferit o perspectivă asupra viitorului agriculturii moderne bazate pe tehnologie avansată. Primirea călduroasă, deschiderea și profesionalismul experților companiei ne-au lăsat o impresie puternică. Suntem profund recunoscători pentru această oportunitate și așteptăm cu nerăbdare să construim o legătură durabilă cu agricultura în viitorul nostru ca specialiști și experți în industrie”, a spus Ionuț Mogoș, student în anul IV la Facultatea de Agricultură.

Agricultura contemporană se confruntă cu provocări complexe, precum schimbările climatice, creșterea populației și limitarea resurselor. Răspunsul vine prin inovație și prin investiția în viitoarea generație de specialiști capabili să dezvolte industria. În acest context, Corteva contribuie activ la pregătirea tinerilor pentru o carieră în agricultură, sprijinind educația aplicată și oferind acces la tehnologii de ultimă generație.

„Inspirația generațiilor viitoare de a lua în considerare o carieră în agricultură începe cu implicarea timpurie și o expunere clară la oportunitățile pe care această industrie le oferă. Corteva continuă să investească în programe pentru tineri și parteneriate universitare, pentru a reduce decalajul, a schimba percepțiile și a ajuta tinerii să recunoască adevăratul potențial al acestui sector”, a subliniat Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *