Nu lăsa friptura de miel rămasă de la masa de Paște să zacă nefolosită, pe un raft al frigiderului, în spatele altor alimente. Transformă resturile de la o friptură de duminică sau de la masa de Paște într-un nou fel de mâncare delicios, cu ajutorul unor rețete pe bază de carne de miel, pe care merită să le încerci.
Cu toții am trecut prin asta după prânzul de duminică sau o cină festivă de Paște – prea plini ca să ne mai gândim la desert (cel puțin pentru o oră), dar confruntați cu o cantitate mare de carne rămasă. Nu e nevoie să irosești nici măcar o bucățică dintr-un preparat delicios precum friptura de miel. Iată, potrivit bbcgoodfood.com, cele mai bune 10 rețete, plus câteva sfaturi și trucuri utile, ca să redai viață “resturilor” alimentare și să le transformi în preparate delicioase. De exemplu, prepară rapid un stir-fry, un curry reconfortant sau folosește bucățile de miel fript pentru a face o plăcintă sățioasă – cu atâtea idei, nu vei rămâne niciodată fără opțiuni.
Cum să păstrezi corect friptura de miel rămasă de la masa de Paște
- Imediat după ce ai terminat de mâncat, lasă carnea să se răcească la temperatura camerei (ideal în 90 de minute), apoi pune-o la frigider
- Poți păstra mielul gătit în frigider până la trei zile sau în congelator până la două luni
- Asigură-te că este complet decongelat înainte de a-l folosi și, dacă a fost congelat o dată, nu îl recongela
- Reîncălzește carne până este fierbinte în întregime
Plăcintă cu miel și cartofi, preparată cu friptură rămasă de la masa de Paște
Această rețetă clasică britanică este foarte apreciată și credem că din friptura de miel rămasă de la masa de Paște se pot face cele mai bune plăcinte shepherd’s pie. Toacă friptura într-un robot de bucătărie, apoi pune-o într-un vas termorezistent, împreună cu sosul rămas. Amestecă bine, acoperă cu piure de cartofi și bagă la cuptor.
Tabbouleh crocant cu miel și mazăre, făcut din friptura rămasă de la masa de Paște
Folosește friptura de miel rămasă de la masa de Paște ca bază pentru acest tabbouleh plin de culoare, cu mazăre, rodie și grâu bulgur – perfect și pentru prânzuri pregătite în avans.
Wrap-uri umplute cu năut crocant și carne din friptura rămasă de la masa de Paște
Wrap-uri-le umplute cu friptură de miel rămasă de la masa de Paște, hummus, ardei și năut crocant, sunt pline de arome și vor transforma prânzul într-o ocazie specială.
Tavă de kebab cu friptură de miel și sos de spanac
Prepară rapid această tavă de kebab, fără bătăi de cap – plină de gust și fără prea mult efort. Servește cu sos de iaurt, salată crocantă și lipii din comerț.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Lipii cu friptură de miel și condimente
Umple lipiile cu miel rămas și condimente pentru o gustare aromată, gata în 30 de minute. Inspirată de lahmacun turcesc, o astfel de lipie se servește cu salată de pătrunjel.
Pilaf cu friptură de miel și condimente
Reutilizează resturile de la masa de Paște cu un pilaf colorat și parfumat. Carnea se va îmbiba cu aromele condimentelor, iar ierburile proaspete adaugă prospețime.
Curry cu friptură de miel rămasă de la masa de Paște
Acest curry aromat este perfect pentru bucățile de miel fript, rămase de la masa de Paște. Folosește supă de miel, pentru mai mult gust, împreună cu ghimbir, scorțișoară și pastă de curry. Gătitul lent va face carnea fragedă și gustoasă.
Pateuri shepherd’s pie, din resturi de friptură de miel
Dacă vrei ceva mai ușor de transportat decât o plăcintă, învelește resturile de friptură de miel în aluat, pentru o gustare ușor de luat la pachet. Adaugă și piure rămas, iar cu aluat foietaj cumpărat economisești timp.
Tagine de miel cu năut, într-o singură tigaie
Prepară acest tagine simplu, folosind friptura de miel rămasă de la masa de Paște, în loc de carne proaspătă. Acest preparat este ideal pentru musafiri sau pentru mesele din timpul săptămânii. Servește-l cu un couscous aromat.
Baguette grecească cu friptură de miel
Chiar dacă weekendul a trecut, iar Paștele a trecut și el, poți să-ți înveselești prânzul cu acest sandviș colorat. Umple o baghetă cu miel fript, feta sărată și salată crocantă – vei fi, cu siguranță, invidiată de colegi.