Nutriționista unui club de fotbal dezvăluie secretele dietei sportivilor / Carnea slabă, ciocolata neagră, sucul de cireșe acrișoare, avocado, bananele sau sucul de roșii sunt benefice pentru sănătatea bărbaților

alimente barbati bun Sursa foto: Pexels

Nu doar doamnele sunt atente la siluetă și preocupate să aibă o alimentație cât mai sănătoasă, ci și bărbații. Iată, potrivit webmd.com, ce alimente sprijină sănătatea bărbaților și îi ajută să aibă o constituție atletică.

Carnea roșie slabă ajută la construirea masei musculare

Dacă ești un tip care iubește friptura cu cartofi, ești norocos. Carnea roșie poate fi benefică pentru tine, spune Leslie Bonci, nutriționista clubului profesionist de fotbal american Pittsburgh Steelers. Carnea slabă, de vită și porc, este plină de proteine și are doar puțin mai multă grăsime decât pieptul de pui. Carnea roșie este, de asemenea, o sursă bună de leucină, un aminoacid care ajută la construirea masei musculare.

Cireșele acrișoare, ideale după antrenamentele sportive

Cum își calmează jucătorii de la Pittsburgh Steelers mușchii obosiți? Cu suc de cireșe. Bonci spune că ține întotdeauna suc de cireșe în sala de antrenament. „Pigmentul din cireșe și sucul de cireșe imită efectele unor medicamente antiinflamatorii. Și nu există efecte secundare” spune Bonci.

Ciocolata neagră reduce colesterolul “rău” și ține tensiunea arterial în frâu

Ciocolata poate îmbunătăți circulația sanguine, dacă mănânci tipul potrivit. Flavonoidele din ciocolata neagră pot reduce nivelurile de colesterol rău, îmbunătățesc circulația și mențin tensiunea arterială sub control. Bărbații cu o circulație sanguină slabă sunt mai susceptibili la probleme de erecție, așa că alimentele bune pentru inimă pot proteja și viața sexuală. Dar prea multă ciocolată poate duce la creșterea în greutate. Bucură-te de 28 de grame pe zi, în loc de alte dulciuri.

Fructele de mare îți întrețin inima și sistemul reproductiv

Fructele de mare și alte tipuri de pește sunt bogate în zinc, care este extrem de important pentru inimă, mușchi și sistemul reproductiv. Nivelurile scăzute de zinc sunt legate de o calitate slabă a spermei și infertilitatea masculină. Nu ești fan al fructelor de mare? Carnea de vită, curcan, pui, nuci și semințe oferă și ele o doză sănătoasă de zinc.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Avocado îți poate reduce colesterolul “rău”

Desigur, acest fruct cremos este bogat în grăsimi, dar este vorba despre grăsimi bune. Grăsimea mononesaturată din avocado are un dublu efect asupra colesterolului. Poate reduce colesterolul total și colesterolul „rău” (LDL). Secretul este să folosești grăsimi „mono” în loc de grăsimi saturate sau trans. Și să nu consumi mai mult de 25%-35% din totalul caloriilor tale din grăsimi. Uleiul de măsline și nucile conțin și ele grăsimi bune.

Peștele gras îți reduce riscul de a muri de boli de inimă

Peștele gras, cum ar fi somonul, heringul, sardinele și halibutul, este o altă sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Acestea conțin un tip special de acizi grași omega-3. Aceștia protejează împotriva bolilor de inimă, principala cauză de deces a bărbaților din Statele Unite. Două porții de pește gras pe săptămână pot reduce riscul de a muri din cauza bolilor de inimă.

Ghimbirul reduce inflamația din corp

Felii din acest rădăcină picantă sunt adesea servite cu sushi sau rase în stir-fry-uri asiatice. Din punct de vedere al sănătății, ghimbirul poate ajuta la calmarea inflamației din corp – ceea ce poate fi util atunci când te forțezi prea tare la antrenamente. Consumul regulat de ghimbir poate ajuta la reducerea durerii cauzate de leziuni musculare asociate cu exercițiile fizice.

Laptele și iaurtul conțin un aminoacid ce contribuie la dezvoltarea masei musculare

Lactoză din lapte și iaurt este o altă sursă de leucină, un aminoacid care ajută la construirea masei musculare. Bonci recomandă iaurtul grecesc, cu o consistență cremoasă, pe care bărbații l-ar putea prefera mai mult. De asemenea, este plin de proteine, potasiu și bacterii benefice care mențin sănătatea intestinelor. „În plus, nu necesită nicio pregătire”, mai spune Bonci.

Bananele, benefice pentru sănătatea oaselor și tensiune

Banana este celebră pentru abundența de potasiu – și pe bună dreptate. Potasiul este esențial pentru contracțiile musculare și sănătatea oaselor. De asemenea, ajută la menținerea tensiunii arteriale. Obținerea unui aport suficient de potasiu poate fi la fel de importantă ca reducerea sodiului atunci când vine vorba de scăderea tensiunii arteriale.

Fisticul poate regla nivelul colesterolului

Oleaginoasele furnizează proteine, fibre și zinc, satisfăcând pofta de gustări crocante și sărate. Fisticul este bogat în steroli vegetali care pot îmbunătăți nivelul colesterolului. Mănâncă-l din coajă, astfel încât să depui un efort mai mare pentru fiecare. Este un mod plăcut de a te răsfăța și te ajută să nu înghiți rapid prea multe calorii.

Nucile braziliene, sursă de seleniu

Circa 25 de grame de nuci braziliene conține de șapte ori valoarea zilnică a seleniului. Acest mineral susține sistemul imunitar și ajută glanda tiroidă.

Sosul de roșii ar putea preveni unele tipuri de cancer

Roșiile sunt bogate în licopen, o substanță care poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer. Unele cercetări sugerează că bărbații care consumă regulat sos de roșii au șanse mai mici de a dezvolta cancer de prostată, dar nu toate studiile susțin acest lucru. Roșiile conțin și multe alte substanțe nutritive vegetale care susțin sănătatea. Adăugarea de salsa într-un burrito sau sos de roșii la paste este o metodă ușoară de a face o masă mai hrănitoare.

Produsele din soia te pot feri de cancerul de prostată

Alimentul care oferă cea mai bună protecție împotriva cancerului de prostată poate fi soia. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în 40 de țări. Tofu, supa miso și laptele de soia sunt toate moduri delicioase de a consuma mai multă soia. În țările asiatice, oamenii consumă de până la 90 de ori mai multe produse din soia decât americanii. Și cancerul de prostată este mult mai puțin frecvent în acele țări.

Legumele susțin sănătatea celulelor

Legumele sunt pline de fitochemicale, substanțe nutritive care susțin sănătatea celulelor și protejează împotriva cancerului. Există multe tipuri de fitochemicale, iar cea mai bună metodă de a obține o varietate dintre acestea este să mănânci legume de diferite culori. „Trebuie să fie culoare pe farfurie la fiecare masă,” spune Bonci.

Legumele portocalii protejează prostata

Legumele portocalii sunt o sursă excelentă de betacaroten, luteină și vitamina C. Acești nutrienți pot reduce riscul de a dezvolta o prostată mărită, conform unui studiu mare. Alegeri bune includ ardeii roșii, morcovii, dovleceii și cartofii dulci.

Legumele cu frunze verzi, benefice pentru sănătatea ochilor

Spanacul, varza colară și kale pot ajuta ochii, precum și prostata. Aceste legume cu frunze verzi sunt pline de luteină și zeaxantină. Amândoi acești nutrienți protejează împotriva cataractei și degenerescenței maculare legate de vârstă, o afecțiune oculară care afectează vederea.

Ouăle, sursă de proteine și fier

Ouăle furnizează luteină, proteine și fier, dar trebuie să mănânci oul întreg. Un gălbenuș, cu 185 mg de colesterol, se încadrează în limita zilnică pentru persoanele sănătoase. De asemenea, ai putea reduce dulciurile cu colesterol ridicat pentru a face loc ouălor întregi în dieta ta. Dacă ai colesterol ridicat, întreabă-ți medicul dacă trebuie să limitezi numărul de ouă pe care le mănânci pe săptămână.

Cerealele integrale ajută sistemul digestiv

Fibrele nu sună tocmai „bărbătește”, dar pot îmbunătăți performanța. Indiferent dacă ești executiv sau atlet, nu te poți concentra pe obiectivele tale dacă stomacul tău dă semne de revoltă. Fibrele te ajută să te simți sătul mai mult timp și ajută sistemul digestiv să funcționeze corespunzător. Nu înseamnă că trebuie să renunți la cerealele tale preferate – doar încearcă să adaugi cereale integrale de grâu.

Orezul brun te ajută să-ți menții greutatea în limite normale

Orezul brun este o altă sursă excelentă de fibre și este ușor de gătit cu alimente gustoase și colorate. Încearcă să adaugi carne slabă, spanac proaspăt și ananas. Dacă nu îți place textura, amestecă orez alb cu orez brun. Orezul brun și alte cereale integrale te pot ajuta să menții o greutate sănătoasă și să îți reduci riscul de boli de inimă și diabet de tip 2.

Fructele de pădure, sursă de antioxidanți

„Fructele de pădure te pot ajuta să fii la înălțime din punct de vedere mental și fizic,” spune Bonci. Sunt pline de antioxidanți care pot reduce riscul de cancer. Studiile pe animale sugerează că afinele pot îmbunătăți memoria și gândirea. Cercetările similare pe oameni sunt încă la început, dar promitătoare. Când fructele de pădure proaspete sunt scumpe sau greu de găsit, încearcă să le cumperi congelate și să îți faci un shake.

Cafeaua simplă, aproape fără calorii, este energizantă

Când ai nevoie de un impuls de energie, Bonci recomandă o ceașcă de cafea clasică. Cercetările arată că poate să te facă mai alert, iar cafeaua simplă are aproape zero calorii. Aceasta o face o alegere mult mai bună decât băuturile energizante, scumpe și cu multe calorii.

Concentrează-te pe lucrurile bune

Pentru a-ți schimba dieta, adaugă alimente bune în loc să te privezi de cele rele. Pe măsură ce te obișnuiești să mănânci mai multe fructe, legume, carne slabă și cereale integrale, aceste alimente vor înlocui treptat unele dintre alegerile mai puțin sănătoase. Nutriționista Leslie Bonci folosește o metaforă sportivă pentru a rezuma beneficiile: „Vei juca mai bine azi și vei rămâne în joc mai mult timp.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *