Rețetele Juanitei | Trei feluri de a găti cartofii de post, pentru o cină rapidă

Ioana Costescu 13 martie 0 comentarii 10722 vizualizări
cartofi, retete Foto: Dreamstime

În perioada de post cartofii sunt un ingredient destul de des utilizat. Dar este important să nu abuzăm de cartofii prăjiți fie și numai pentru a nu ne plictisi de mâncat același lucru. Faptul că ne afectează silueta ar trebui să fie un argument la fel de convingător.

Să vedem așadar, cum ar mai putea fi gătiți cartofii.

1. Salate pe bază de cartofi, pe care le completăm cu diverse legume. Putem prepara o salată orientală de post, în care punem cartofi (fierți, decojiți și tăiați cuburi), peste care adăugăm ceapă tăiată rondele sau ceapă verde, ridichi feliate, măsline negre sau verzi, boabe de porumb, felii de castravete acru și o maioneză preparată din avocado. O altă variantă de salată poate fi o salată a la russe cu o mainoneză fără ouă. Fierbem cartofii, morcovii (putem pune și țelină, păstârnac), mazărea și preparăm o maioneză doar din ulei sau din avocado. Tăiem legumele cuburi, adăugăm câțiva castraveți și gogoșari murați tocați mărunt și punem deasupra maioneza vegană, împreună cu puțin muștar. Putem pune și boabe de porumb fiert sau măsline fără sâmburi tocate.

2. Includem cartoful în diverse supe creme de legume, după gust și dorință. Putem prepara și o ciorbă fără carne, doar din cartofi și păstăi.

3. Cartofii trași la tigaie sunt și ei o variantă apreciată. După ce ai fiert cartofii, îi cojești, îi tai și îi tragi la tigaie cu ceapă tocată. Îi poți înlocui cu niște chiftele de cartofi, obținute dintr-o masă de cartofi pisați amestecați cu pesmet, sare, piper și ce condimente mai dorești. Se dă formă de chiftele, se trec prin făină și se prăjesc în ulei. Sau nu se mai trec prin făină, se pun în tava de cuptor și se pulverizează cu ulei. Apoi se coc pentru 20 de minute, până se rumenesc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *