5 rețete de omlete ce pot fi mâncate și seara. Au adaosuri vegetale și sunt foarte ușor de preparat

Tania Fântână 18 februarie 0 comentarii 12546 vizualizări
Nutriționistul Tania Fântână / Sursa foto: G4Food Nutriționistul Tania Fântână / Sursa foto: G4Food

Știm că ne-am obișnuit să mâncăm ouă fierte, ochiuri sau omletă dimineața. Majoritatea oamenilor gătesc omletă în weekend la micul dejun, ca modalitate de a se bucura cu toții de timp de calitate împreună.

Știm că masa de seară nu trebuie să fie una foarte calorică pentru a putea să avem un somn de calitate și nu unul cu dureri de stomac, cu nevoia de a bea apă sau dificultatea de a ne așeza pe o parte sau alta. O digestie activă, un stomac plin de diverse alimente în diferite stadii de predigestie o să ne dea bătăi de cap când o să punem capul pe pernă să dormim.

Și totuși, avantajele ouălor sunt acelea că se gătesc foarte rapid și că sunt foarte gustoase. Versatile ca gust și aspect, sunt o alegere ieftină, plină de nutrienți și mereu la îndemână.

Haideți să vedem în ce combinații putem pregăti rapid o omletă când ajungem seara acasă și nu e vreme de altceva:

1. Omletă cu spanac și brânză cottage

Ingrediente:

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


  • 2 ouă
  • 1 mână de spanac proaspăt sau câteva cuburi de spanac congelat
  • 50 g brânză cottage
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Sare, piper după gust

Mod de preparare:

  • Bate ouăle cu un praf de sare și piper.
  • Sotează spanacul 1 minut în ulei de măsline.
  • Adaugă ouăle și gătește la foc mic.
  • Când e aproape gata, adaugă brânza cottage și împăturește omleta.

2. Omletă cu ciuperci și ceapă verde

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 3-4 ciuperci champignon feliate
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Sare, piper după gust

Mod de preparare:

  • Călește ciupercile în ulei până se înmoaie.
  • Adaugă ceapa verde tocată.
  • Toarnă ouăle bătute și gătește omleta.

3. Omletă cu avocado și roșii cherry

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • ½ avocado tăiat cubulețe
  • 3-4 roșii cherry tăiate jumătăți
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Sare, piper, oregano după gust

Mod de preparare:

  • Bate ouăle și asezonează-le.
  • Gătește omleta la foc mic, iar când e aproape gata, adaugă avocado și roșiile.

4. Omletă cu parmezan, ardei gras și ciuperci

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 lingură parmezan ras
  • ½ ardei gras roșu tăiat cubulețe
  • Câteva bucăți de champignon sau ciuperci din conservă
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare:

  • Bate ouăle și asezonează-le.
  • Pregătește și toacă celelalte ingrediente în recipiente separate.
  • Sotează în puțin ulei ardeiul roșu și ciupercile.
  • Adaugă ouăle.
  • Lasă câteva minute la foc potrivit până se gătesc și adaugă parmezanul și pătrunjelul proaspăt.

5. Omletă proteică cu somon

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 30 g file de somon afumat
  • 1 linguriță capere
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Sare, piper, oregano după gust

Mod de preparare:

  • Bate ouăle și adaugă sarea și piperul.
  • Amestecă bine și adaugă somonul tăiat fâșii și caperele.
  • Puteți adăuga roșii cherry și câteva măsline.
  • Puneți pe foc și țineți câteva minute până când omleta se rumenește frumos.
  • Mâncați alături de o salată simplă de castraveți. Merg de minune și castraveții murați.

Putem alege rațional ce mâncăm și seara, când ajungem acasă obosiți, dezamăgiți și cu energie redusă. Important este să avem în frigider ingredientele necesare unor alegeri corecte și, pe cât posibil, și un meniu pentru săptămâna în curs. E dificil să iei decizii raționale când îți este foarte foame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *