VIDEO | Bananele nu vor deveni maro sau moi nici după 15 zile, cu ajutorul unui truc „revoluționar” de păstrare

bananaBUNE Sursa foto: Pexels

Pentru a păstra bananele perfecte, galbene și ferme, timp de până la 15 zile, există un truc simplu pe care un expert în alimentație l-a împărtășit, potrivit express.co.uk, și pe care oamenii l-au numit „revoluționar”.

Bananele sunt, de obicei, depozitate în boluri pentru fructe sau lăsate alături de alte fructe pe blaturile din bucătărie. După câteva zile, ele încep să se coacă și, până la sfârșitul săptămânii, coaja lor se poate face maro.

Pentru a preveni stricarea bananelor, înainte de a apuca să se savurezi, canalul de YouTube Kitchen Tips Online a distribuit un videoclip cu un truc simplu pentru a menține bananele galbene și tari chiar și în ziua a 15-a.

Mike, gazda experimentului, a cumpărat două buchete de banane, ambele de la același raion al unui supermarket.

Mike a explicat că, pe măsură ce bananele se coc, ele eliberează gaz de etilenă, în principal din tulpină, care apoi pătrunde în restul fructului, accelerând procesul de coacere.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Folii de plastic, pentru a oprit coacerea bananelor

O metodă populară de depozitare a bananelor este o tehnică ce implică folosirea unei folii de plastic, prin care unii oameni înfășoară tulpina unui buchet de banane cu o astfel de folie de plastic pentru a opri procesul de coacere.

Totuși, Mike a precizat că este mai eficient să înfășori tulpinile bananelor individuale, pentru a inhiba coacerea, decât să le lași pe toate atașate. În acest mod, există mai puține ieșiri pentru a permite gazului de etilenă să scape, iar tulpinile sunt acoperite mai temeinic.

Bile de absorbție a etilenului, pentru a opri coacerea bananelor

Cu toate acestea, Mike a decis să experimenteze cu o metodă diferită – bile de absorbție a etilenului. În fiecare zi, a inspectat cele două buchete de banane – unul lăsat pe blatul din bucătărie și celălalt depozitat într-un recipient etanș cu bile de absorbție a etilenului – pentru a observa procesul lor de coacere.

El a observat că în jurul zilei a cincea și a șasea a început să apară o diferență semnificativă.

Mike a precizat: „În ziua a opta, am observat că bananele care nu erau în recipient erau mult mai moi decât cele din recipient. Așa că la acel moment am decis să pun acele banane în frigider.”

Mike a explicat că lăsând bananele să se coacă pe blatul din bucătărie, înainte de a le pune în frigider, încetinește coacerea interiorului bananei, în timp ce exteriorul „continuă să se coacă și se va înnegri destul de tare”.

După aproximativ 10 zile, Mike a găsit bananele din frigider atât de moi încât a ales să le folosească pentru a face pâine de banane.

Și cum au evoluat bananele din recipientul etanș cu bilele de absorbție a etilenului? Mike a dezvăluit: „În ziua a 12-a încă aveam puțin verde pe banane.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *