Cursuri de bucătar și ospătar organizate de firmele cu profil balnear și balneoclimateric, cu bani oferiți de guvern, printr-o schemă de ajutor de minimis; costul per angajat: 5000 de lei

Cursuri de bucătar și ospătar, organizate de firmele cu profil balnear și balneoclimateric, cu bani oferiți de guvern, printr-o schemă de ajutor de minimis; costul per angajat: 5000 de lei Cursuri de bucătar și ospătar, organizate de firmele cu profil balnear și balneoclimateric, cu bani oferiți de guvern, printr-o schemă de ajutor de minimis; costul per angajat: 5000 de lei

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, condus de Ștefan-Radu Oprea ( PSD ), a aprobat o ”Schemă de ajutor de minimis pentru operatorii economici în vederea modernizării și dezvoltării stațiunilor balneare și balneoclimatice”, potrivit ordinului de ministru publicat astăzi, 17 august 2023, în Monitorul Oficial”, anunță site-ul mapacuproiecte.ro. 

”Obiectivul schemei de ajutor de minimis îl constituie stimularea operatorilor economici din stațiunile balneare și balneoclimatice pentru a realiza investiții în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă și de agrement, în vederea diversificării ofertei și creșterii calității serviciilor turistice și conexe din aceste destinații, precum și pentru acoperirea cheltuielilor aferente formării profesionale a personalului angajat în domeniul HORECA”.

Măsura de sprijin se acordă sub forma unei alocări financiare nerambursabile, reprezentând maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului, în limita plafonului menționat la art. 8 lit. d) (maximum 200.000 euro, echivalent în lei).

Printre tipurile de cheltuieli eligibile se află și ”formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deținute de beneficiar în domeniul HORECA”. 

Acestea sunt: programe de calificare/perfecționare/ specializare pentru: cameristă hotel, guvernantă de hotel/etaj, recepționer de hotel, șef de recepție hotel, director de hotel, administrator pensiune turistică, ajutor de bucătar, bucătar, bucătar-șef, bucătar specialist/vegetarian/dietetician, ospătar (chelner), șef de sală restaurant, barman, director de restaurant, cofetar, patiser. 

În cadrul prezentei scheme se poate finanța maximum un program de formare profesională (calificare/perfecționare/ specializare) pe angajat, în limita a maximum 5.000 de lei/ angajat. Programele de formare profesională ar trebui să fie autorizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. 

Citește articolul integral pe mapacuproiecte.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *