Ministerul Agriculturii finanțează un proiect la Liceul Agricol „Nicolae Cornăţeanu” din Tulcea/Se reamenajează parcul dendrologic și o livadă din curtea instituției

Liceul Agricol Tulcea Foto: Facebook

Liceul agricol „Nicolae Cornăţeanu” din municipiul Tulcea a început lucrările de reamenajare a parcului dendrologic din curtea instituţiei şi a unei livezi, în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmite Agerpres.

Directoarea liceului, Cristina Cacencu, a declarat că valoarea contractului de finanţare semnat anul acesta cu MADR este de 180.000 de lei, documente similare fiind încheiate anual de cele două instituţii în cadrul unui program naţional de susţinere a liceelor agricole.

„Anul acesta, ne-am propus înfiinţarea unei plantaţii pomicole şi reamenajarea parcului dendrologic din faţa şcolii. Anul trecut, am achiziţionat un tractor nou, un plug şi o freză, într-un alt an am amenajat un solar”, a precizat directoarea Cacencu.

Se dorește o finanțare similară pentru internat

Ea a mai spus că îşi doreşte ca anul viitor, printr-o finanţare similară, să reabiliteze energetic internatul ce aparține de liceul agricol şi a menţionat că până în prezent încă nu a semnat contractul de finanţare pentru derularea proiectului care vizează construirea unei remize pentru utilaje agricole, achiziţia unor utilaje agricole moderne şi amenajarea laboratorului de informatică, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„În ceea ce priveşte realizarea unei lucrări corecte a semănatului, a aratului, că acum se scanează terenul cu drona, se seamănă computerizat, noi nu putem să le oferim aşa ceva copiilor”, a susţinut necesitatea proiectului prin PNRR, directoarea Cristina Cacencu.

Proiectul prin PNRR are o valoare totală de 650.000 de euro, vizează inclusiv achiziţia de drone, a fost declarat eligibil în urmă cu aproape şase luni şi ar trebui încheiat la mijlocul anului viitor. Cu toate acestea, contractul de finanţare pentru realizarea lui nu s-a încheiat încă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *