Combinația nr. 1 pentru micul dejun care ajută sănătatea cerebrala. Nu trebuie să prepari nimic, doar să le amesteci

alimente, creier, intestin, nervul vag Sursa foto: Kateryna Chyzhevska | Dreamstime.com

Din paleta de posibilități pentru un mic dejun sănătos și care să confere energie până la orele prânzului, există câteva foarte recomandate care contribuie la sănătatea cerebrală pe termen lung. Conform eatingwell.com, un mic dejun care ține la distanță riscul de demență la vârsta senectuții este bogat în nutrienți cu efecte importante asupra funcției cognitive de-a lungul timpului dar care ajută totodată și digestia.

Potrivit nutriționistei Maggie Moon, autor al cărții The MIND Diet: 2nd Edition, combinația ideală care ajută în această direcție este:  iaurt, pentru proteine – ea optează pentru cel fără grăsimi și fără lactoză, fructe de pădure pentru polifenoli și nuci pentru omega-3 din surse vegetale.

Acest mic dejun include toate cele trei ingrediente obligatorii pentru sănătatea cerebrală și este extrem de simplu de preparat spune nutriționista. Uneori, ea adaugă și puțină miere, alteori fulgi de sare marină.

Iaurtul conține probiotice și alți nutrienți esențiali

Este o sursă de probiotice, adică bacterii utile digestiei intestinale. „Legătura intestin – creier, rețeaua bidirecțională de comunicare între intestin și creier este importantă pentru sănătatea cognitivă. Probioticele pot ajuta această comunicare promovând producția unor neurotransmitători și reducând inflamația”, explică nutriționista.

În plus, iaurtul este o sursă de nutrienți, și în afară de proteine este bogat în vitamina B12 și vitamina D, esențiale pentru sănătatea cerebrală.

Nucile conțin grăsimi sănătoase importante

Nucile sunt o sursă de antioxidanți, acizi grași omega-3 și alte micronutrienți esențiali pentru creier. Aceste componente pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a inflamației, care favorizează patologiile degenerative.

Fructele conțin antioxidanți importanți

Fructele și reducerea riscului de probleme în funcționarea cerebrală merg mână în mână. Fructele sunt pline de antioxidanți și combat și ele stresul oxidativ și inflamația, care duc la îmbătrânire cerebrală precoce. În plus, sunt bogate și în micronutrienți prietenoși cu funcția cognitivă, precum flavonoizi și antociani.

În plus, fructele ajută la reglarea tensiunii arteriale, fiind foarte importante pentru sănătatea circulatorie, care contribuie, la rândul ei, la sănătatea cerebrală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *