Sunt student, ce mănânc? Denis: „În special vreau ciorbe, că asta nu stau eu să-mi fac”/Tânărul are două preferințe, să fie mult și bun

SuntStudentCeMananc?, denis iulian, student, alimentatie Sursa foto: Pexels

Denis Iulian este un tânăr care și-a încheiat studiile de licență în cadrul Universității din București. El a decis să ne povestească câte ceva despre obiceiurile alimentare pe care le are. În prezent, tânărul este student la master în Capitală și spune că preferințele lui sunt „să fie mult și bun”.

Studentul nu primește mâncare foarte des de la părinți. Da, de obicei în medie cam o dată sau de două ori pe lună, spune el. Acest lucru îl încurajează să devină independent în ceea ce privește alimentația sa.

Atunci când vine vremea ca părinții să-i trimită mâncare, metoda pe care o folosesc este „autocarul”. Ei îi împachetează alimentele și i le pun într-o geantă, care va călători cu autocarul, „fără stăpân”, până la el. Acest lucru nu mai e valabil atunci când tânărul merge în vizită acasă și își poate lua sigur mâncarea.

Preferințele culinare ale lui Denis ca student sunt susținute de două lucruri: „să fie mult și bun”, după cum ne-a spus el.

Denis preferă ciorbele, iar acestea erau mereu în mintea lui atunci când era întrebat ce își dorește să primească de acasă. „În special vreau ciorbe, că asta nu stau eu să-mi fac”, a menționat tânărul.

Risipa alimentară: „S-a mai întâmplat să uit chestii prin frigider”

Ca student, Denis a fost sincer și nu s-a ferit să ne spună că a avut momente în care a risipit mâncarea. „S-a mai întâmplat să uit chestii prin frigider, da”, a afirmat tânărul.

De cele mai multe ori, Denis își face cumpărăturile alimentare direct din magazin. Au existat și momente în care a ales să-și comande mâncarea prin Tazz sau Bringo.

Tânărul merge săptămânal la cumpărături și este atent, în principal, la preț și data de exprimare a produselor. Acești doi factori sunt cei care influențează alegerile lui alimentare.

Întrebat dacă preferă să gătească sau să mănânce la restaurant, tânărul ne-a menționat faptul că, dacă nu s-ar gândi la bani, atunci ar alege mai des restaurantul. „Nu-mi place să gătesc, dar din punct de vedere financiar prefer gătitul. Din punct de vedere culinar, restaurantul”, a explicat Denis.

Denis este genul de tânăr care nu are preferințe când vine vorba de a alege între alimentele proaspete, congelate sau semi-preparate.

Alimente primite de acasă cu întârziere

Tânărul ne-a menționat faptul că nu a mai mâncat multă mâncare gătită de mama sa, pentru că zilele călduroase nu au fost prielnice transportului cu autocarul. „Acum, într-o proporție mai mică, fiind cald afară, a fost greu să pună mâncarea pe mașină mai multe ore”, a precizat Denis.

De cele mai multe ori, Denis reușește ceea ce puțini tineri mai pot respecta astăzi. El ține cont de orele pentru mesele principale ale zilei.

Studentul evită alimentele care nu au un gust pe placul lui. În rest, el nu evită ceva în mod specific. Denis preferă mâncarea gătită, în locul celei de tip fast-food.

Bugetul la care se limitează pentru cumpărarea alimentelor este de 150-200 de lei săptămânal.

Întrebat ce are prioritate pentru el, dintre mâncare și alcool, tânărul recunoaște că mâncarea ocupă un rol important în viața sa. El a mai adăugat faptul că, deși e moldovean și poate mulți ar crede că ar alege alcoolul, tânărul a spus zâmbind că nu este adevărat.

 

Citește și: „Sunt student, ce mănânc?”: Arina simte că mâncărurile care conțin carne și ouă îi susțin energia și claritatea mentală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *