Cei mai extravaganți 10 hamburgeri de pe planetă. De la foiță de aur și broaște, la cărbuni, fum și alcool

hamburgeri ciudati, hamburgeri extravaganti, cei mai extravaganti hamburgeri

Popularitatea de care se bucură în ultimul deceniu hamburgerii  a declanșat în industria HoReCa o frenezie creativă din care aveau să se nască tot felul de combinații care mai de care mai stranii, între cele două jumătăți ale chiflei. Care, chiflă, nici ea nu a scăpat spiritului inovativ de neoprit.

Iată mai jos o sinteză a celor mai extreme idei în materie de hamburger, realizată de publicația italiană focusjunior.it.

Hamburger Golden Boy

Este cel mai scump hamburger din lume, undeva în jur de 5000 de euro, și se servește în restaurantul olandez De Daltons. De ce așa de scump? Este servit într-un clopot de sticlă plin de fum cu aromă de  whisky Macallan și umplut cu ingrediente de lux precum: vită Wagyu, crab regal, caviar belgian, jamon iberic ultraînvechit, maioneză de ou de rață afumat, trufe, sos barbecue aromatizat cu cafea Kopi Luwak, castraveți și roșii murate în ceai matcha japonez. Totul, într-o ciflă preparată cu șampanie Dom Pérignon și acoperită cu foiță de aur. Motiv pentru care nu mai e deloc jenant să te lingi pe degete.

Hamburger de sushi

Aparent, două preparate care nu au nicio legătură între ele. Însă primii sushi burger au fost serviți încă din anii ’80 înt-un lanț de fast food din Japonia, MOS. Este compus dintr-un fel de pâine făcută din făină de orez, orz și mei, îmbrăcată în boabe de orez, cu pește crud și o parte vegetală în mijloc. Forma e de burger, dimensiunea e de sushi.

Hamburger cu avocado pe post de pâine

Nu este, cu siguranță, o combinație practică, dar estetic pare ceva mai mult decât interesant. Între cele două jumătăți de avocado curățate de coajă și fără sâmbure, un hamburger și întreaga combinație clasică, cheddar, roșie, salată, sos.

Burger umplut cu toate literele alfabetului

A fost inventat de un anume Nick Chipman de la Dude Foods: fiecare ingredient începe cu o literă a alfabetului. Say no more.

Avocado

Bacon

Cheese

Doritos

Egg

Fish Sticks

Garlic Bread

Ham

Italian Sausage Patty

Jalapeño Peppers

Krispy Kreme Doughnut

Lettuce

Macaroni and Cheese

Noodles

Onion Rings

Pepperoni

Queso Blanco Dip

Ramen Noodles

Spinach

Turkey Burger

Usinger’s Bratwurst

Veal Parmesan

Waffle

Xylocarp (cocco)

Yams

Zucchini

Hamburger di ramen

A fost creat în 2013 de un chef japo-american, Keizo Shimamoto. Acesta a fost și protagonistul unui documentar în care încerca diferite tipuri de ramen de diferite proveniențe geografie. Se spune că ar fi degustat mai bine de 600 într-un an. De aici și până a-l reelabora într-un sushi, pasul e foarte mic.

Pastele din ramen sunt ținute într-o formă care le face să semene cu două jumătăți de chiflă după ce iau forma ei – amidonul le ajută să stea lipite și să își mențină această formă. Umplutura, de hamburger clasic.

Hamburger de spaghetti

Nu sunt altceva decât versiunea occidentală a celor de ramen, dar răsturnată: chifla absolut normală tăiată în două este umplută cu spaghetti cu sos de roșii cu chiftele – aceasta din urmă este tot invenție americană.

Hamburger cu broască prăjită în chifle negre

Această ciudățenie s-a născut la Yokohama, în Japonia. Pâinea are în aluat cărbune vegetal, care o face să pară ea însăși cărbune. Iar dintre cele două jumătăți suprapuse se profilează foarte vizibil pulpele de broască prăjite. Dar nu lipsesc frunzele de salată.

Hamburger cu unt de arahide și dulceață

Poate cel mai absurd dintre toate. Ideea a venit celor de la PYT Philadelphia, care dealtfel sunt și autorii burgerului cu spaghetti. Este un bamburger aparent normal, dar în loc de ketchup și muștar se regăsesc în el unt de arahide încălzit în tigaie și dulceață. Iar localul se vrea a fi locul de baștină al celor mai nebuni hamburgeri din America.

Booze burger

E cu băuturi, cum sugerează și numele. Creat de Paradise Valley Burger Company: carnea este marinată în bere, iar pâinea este înlocuită cu un fel de amestec cu ou și făină, și bere, prăjit – care face burgerul să semene cu un snițel. Înăuntru, sos de ardei și ardei iuți asezonați cu whisky și vodka. Dacă te oprește poliția după ce ai mâncat fără să bei nimic, îți suspendă permisul.

Hamburger sudist

Creația localului Southern Comfort Stuffed Burger, aparent e un hamburger normal. În realitate, conține o cantitate impresionantă de bacon prăjit și brânză, dar asezonat cu un sos făcut cu mult tabasco și Southern Comfort, o băutură alcoolică din sudul Statelor Unite – un fel de lichior din whisky, cu aromă de scorțișoară, vanilie, portocale și piersici. Și în acest caz e mai bine să te ții la distanță de alcooltest.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *