Curiozități agrifood – 17 septembrie: De ce, dintre toate alimentele, nucile ajută cel mai mult somnul

TN SITE- G4Food(3) colaj foto g4food.ro

Atunci când nu ne ia somnul, mai mult decât tehnicile de relaxare, ceaiuri și integratoare ajută nucile. Sunt cele mai eficace alimente atunci când somnul nu e dintre cele mai relaxante. Totodată, comod de mâncat.

Se știe în general că sunt pline de antioxidanți, vitamine, săruri  și grăsimi sănătoase, dar nu numai. Cercetări recente au scos în evidență că nucile conțin o importantă cantitate de melatonină. Aceasta este un neurohormon fundamental pentru reglarea ciclului somn/veghe. În plus, ea ajută și la diminuarea stresului oxidativ care duce la formarea neuronilor liberi și cauzează îmbătrânirea, deci un dublu avantaj.

În afară de melatonină, nucile favorizează somnul și prin prezența în cantități importante a magneziului, cunoscut pentru proprietățile sale relaxante, anxiolitice și antistres. Totodată, prezența Omega 3 în compoziția nucilor contribuie la echilibrul cortizolului, așa-zisul hormon al stresului. Menținerea sa la niveluri echilibrate este esențială pentru un ciclu somn/veghe corect.

Câteva nuci după masa de seară, recomandă specialiștii, pot face diferența.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *