O româncă a câștigat titlul de „Regina aluatului” la un prestigios concurs de gătit din Italia: „Una dintre primele rețete pe care le-am încercat acasă a fost lasagna cu rață”

beneficii, framantat paine, paine, terapie Foto caracter ilustrativ

Toderița Popovici, o româncă stabilită în Italia, a câștigat titlul de „Regina aluatului” la concursul de gătit „La Sfoglia d’Oro”, organizat în cadrul festivalului La Sagra de l’Anara Pitanara, din localitatea Tarmassia, relatează Daily Edizione di Verona.

Într-o atmosferă festivă, concurenții s-au întrecut în prepararea celor mai bune aluaturi. Momentul culminant a fost competiția La Sfoglia d’Oro (Foile de Aur), unde Toderita Popovici, o tânără de 25 de ani originară din România, a reușit să impresioneze juriul și să obțină titlul de „cel mai bun patiser”.

„Sunt foarte emoționată și fericită. De trei ani și jumătate locuiesc în Tarmassia și am îndrăgit bucătăria tradițională italiană. Una dintre primele rețete pe care le-am încercat acasă a fost lasagna cu all`anara (lasagna cu rață – n.red.)”, a declarat Toderița după câștigarea concursului. Ea a adăugat că, deși lucrează într-o pepinieră, pasiunea pentru gătit o împinge să frământe aluat de cel puțin două-trei ori pe săptămână. „Familia mea, soțul și cei doi copii, îmi sunt primii critici, dar și cei mai mari susținători”, a spus ea, menționând că premiul câștigat o face să se simtă parte din comunitatea locală.

Concursul a adus la un loc opt bucătari amatori – trei femei și cinci bărbați – care au avut la dispoziție un kilogram de făină, patru ouă și 40 de minute pentru a frământa aluatul și a crea fettuccine. Preparatele au fost asezonate cu un sos de rață, iar juriul, compus din profesioniști ai Asociației Bucătarilor din Verona, a evaluat preparatele pe baza grosimii, omogenității și porozității aluatului.

Evenimentul implică peste 100 de voluntari, iar pentru mai multe detalii, publicul este invitat să viziteze site-ul oficial anarapitanara.it și paginile de socializare ale festivalului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *