Namibia intenționează să ucidă mai mult de 700 de animale sălbatice, inclusiv elefanți și hipopotami/ Carnea, distribuită populației înfometate după ce seceta a distrus culturile

animale salbatice, seceta, namibia, elefanti, hipopotami, culturi Sursa foto: Pexels/Dick Hoskins

Namibia intenționează să omoare mai mult de 700 de animale sălbatice, inclusiv elefanți, zebre și hipopotami, și să distribuie carnea la oamenii care se luptă cu insecuritatea alimentară, transmite CNN. Statul african este afectat de cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani.

Printre animalele care urmează să fie sacrificate se numără 83 de elefanți, 30 de hipopotami, 60 de bivoli, 50 de impala, 100 de gnu albastre și 300 de zebre, a anunțat luni Ministerul Mediului, Pădurilor și Turismului din această țară.

Ele vor proveni din parcuri naționale și zone comunale cu „efective de vânat sustenabile” și vor fi ucise de vânători profesioniști, a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

Scopul programului este de a contribui la atenuarea efectelor secetei în țara din sud-vestul Africii, a precizat ministerul.

Namibia a declarat stare de urgență în luna mai, deoarece efectele secetei s-au agravat. Se estimează că 1,4 milioane de persoane – aproximativ jumătate din populație – se vor confrunta cu niveluri ridicate de insecuritate alimentară.

Programul de sacrificare va reduce presiunea asupra resurselor de apă prin reducerea animalelor sălbatice în zonele în care numărul acestora „depășește pășunile și apa disponibile”, a declarat ministerul.

De asemenea, vizează reducerea potențialului de conflicte între elefanți și oameni, care pot crește în timpul secetei, când căutarea de hrană și apă de către animale le poate aduce în contact cu oamenii.

„În acest scop, 83 de elefanți din zonele de conflict identificate vor fi sacrificați, iar carnea va fi alocată programului de combatere a efectelor secetei”, a transmis ministerul.

Carnea provenită de la alte animale care urmează să fie ucise va fi, de asemenea, distribuită celor care se confruntă cu foametea, potrivit instituției, care a indicat persoanele care locuiesc în zonele rurale ca fiind deosebit de afectate.

Namibia este una dintre mai multe țări din Africa de Sud care se confruntă cu o secetă devastatoare provocată de El Niño – un model climatic natural care a condus la o reducere drastică a precipitațiilor în regiune – și exacerbată de criza climatică provocată de om.

Lipsa precipitațiilor, combinată cu temperaturile caniculare, a dus la prăbușirea culturilor și la creșterea nivelului de foamete pentru zeci de milioane de oameni din regiune.

Citește și Violența legată de accesul la apă este în creștere la nivel global. Număr record de conflicte înregistrat în 2023

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *