Modalități de a pierde în greutate fără a ține regimuri restrictive/ Cea mai bună dietă este să nu ții dietă, ci să ai un mod de viață echilibrat

dieta Sursa foto: Pexels

Dacă ai urmat o dietă la modă, ești în trend. Dar ai reușit să urmezi mult timp aceste diete restrictive? Și dacă ai slăbit, ai reușit să-ți menții noua greutate corporală și după ce ai revenit la modul obișnuit de a mânca? Potrivit webmd.com, cea mai bună dietă este să nu ții dietă, ci să ai un mod de viață echilibrat, pentru a pierde în greutate la modul sănătos.

Varietatea este cheia reușitei unei diete

Așa cum o mașină are nevoie de benzina adecvată pentru a o face să funcționeze, un organism are nevoie de o dietă sănătoasă, pentru a se dezvolta armonios. Aceasta înseamnă echilibrul corect de proteine, carbohidrați și grăsimi – precum și o serie de alți nutrienți. Când urmezi o dietă la modă și excluzi nutrienții necesari, te expui riscului de a te îmbolnăvi.

Practică un control al porțiilor

Porțiile de mâncare au crescut din ce în ce mai mult, de-a lungul anilor. Iar restaurantele de tip fast-food au fost motorul acestui fenomen. Cercetătorii au observat că, din 1970 până în anii 1990, mărimea porțiilor de hamburgeri, burritos, tacos, cartofi prăjiți, suc, înghețată, plăcintă, prăjituri și gustări sărate a crescut – indiferent dacă alimentele au fost consumate acasă sau la restaurante.

Ce înseamnă o porție sănătoasă?

  • O ceașcă de fructe nu trebuie să fie mai mare decât pumnul tău.
  • 30 g de brânză este aproximativ aceeași cu dimensiunea degetului mare, de la bază până la vârf.
  • 90 g de carne de porc sau vită, pește sau carne de pasăre (o porție normală) are aproximativ dimensiunea palmei.
  • 30 g până la 60g  de nuci sunt egale cu mărimea pumnului tău.

Iată câteva trucuri simple pentru a reduce porțiile (și caloriile):

  • Servește-ți mesele pe farfurii de salată în loc de farfurii mari.
  • Păstrează gustările în pungi mici, pentru sandvișuri.
  • Când comanzi mâncare, împarte porția cu un prieten. Dacă ești la restaurant, mănâncă jumătate de porție și ia restul acasă, la pachet, pentru mai târziu.
  • Comandă un meniu pentru copii, sau de dimensiuni mici, când te afli la un restaurant fast-food. Nu alege niciodată o porție mare.

Strategii simple care te vor ajuta să slăbești fără diete restrictive

  • Mănâncă o varietate de alimente. Asigură-te că porția ta include proteine ​​slabe, carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale, fructele și legumele și grăsimi „bune” precum grăsimile omega-3 din pește și grăsimile mononesaturate din avocado, nuci și măsline sau ulei de măsline.
  • Spune nu grăsimilor rele. Minimizează cantitatea de grăsimi saturate pe care o obții din surse animale și elimină grăsimile trans din alimentele prăjite, gustările și produsele fast-food pe care le consumi.
  • Mănâncă multe fructe și legume. Câte, depinde în funcție de vârsta, sexul și nivelul de activitate pe care le ai. În general, pentru un adult se recomandă două-trei căni de legume și una-două porții de fructe pe zi.
  • Încearcă să faci exerciții fizice timp de cel puțin 150 de minute în fiecare săptămână. De exemplu, poți face o plimbare rapidă, timp de 10 minute, de trei ori pe zi, timp de cinci zile, pentru a ajunge la totalul de 150 de minute.

Mai multe mese, cantități mai mici

  • Fă curat în bucătărie și în frigider! Aruncă alimentele bogate în calorii, grăsimi și zahăr, care te vor tenta să mănânci în exces, dar  aruncă și chipsuri, prăjituri, biscuiți, înghețată, batoane de bomboane și altele asemenea. Apoi, umple frigiderul și dulapurile cu proteine ​​slabe, fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, nuci, semințe, grăsimi bune și produse lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Mănâncă mai des, cantități mai mici. Ideal este să ai cinci-șase mese mici pe zi, cu pauze de trei-patru ore între ele. Încearcă să pui brânză cu conținut scăzut de grăsimi și biscuiți din cereale integrale în pachetul pentru pauza de masa de la serviciu. Ca gustare sățioasă poți mânca o felie de pâine integrală pe care ai pus o lingură de unt de arahide. În general, caută să alegi alimente sănătoase, care te mențin sătul.
  • Include în meniu multe alimente bune. În loc de grăsimi, pâine, paste și deserturi, alege salata, fasolea verde, broccoli, varza etc și mănâncă porții mari din ele, pentru că au puține calorii.
  • Gustare cu fructe de pădure. Fructele de pădure negre (afine, mure, cireșe și zmeură) sunt bogate în antioxidanți sănătoși. De asemenea, sunt sărace în calorii și grăsimi și bogate în fibre, deci constituie varianta ideală pentru gustări.
  • Evită „caloriile goale”. Ferește-te de sucurile și băuturile din fructe care conțin zahăr. Limitează zaharurile rafinate găsite în bomboane, prăjituri și prăjituri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *