Un nou studiu arată un grad de acceptare crescut pentru alimentele pe bază de insecte pentru animale de companie

insecte, hrana de animale, pisici, caini Sursa foto: Pexels/pelegnar

Pe măsură ce tot mai mulți procesatori de hrană pentru animale de companie se străduiesc să respecte standardele de sustenabilitate în toate operațiunile lor – de la gestionarea responsabilă a lanțului de aprovizionare la dezvoltarea de soluții de ambalare durabile – proprietarii de animale de companie le urmează exemplul, alegând dietele pentru companionii lor blănoși ținând cont în primul rând de sustenabilitate, transmite petfoodprocessing.net.

Un studiu recent publicat în Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition a arătat disponibilitatea multor proprietari de animale de companie de a hrăni pisicile și câinii cu hrană pe bază de insecte, ca alternativă la dietele tradiționale.

Studiul „Evaluarea disponibilității proprietarilor de animale de companie de a accepta insectele în hrana pentru animale” a fost realizat de cercetători ai Universității Ghent.

Studiul a analizat 435 de răspunsuri, dintre care 66% erau proprietari de câini și 58% erau proprietari de pisici – 24% dețineau atât câini, cât și pisici. Cincizeci și doi la sută dintre proprietarii de câini și 62% dintre proprietarii de pisici și-au exprimat atitudinea pozitivă față de hrana pentru animale pe bază de insecte. Gradul de acceptare de către aceștia a dietei alternative a crescut după ce au aflat de beneficiile pentru mediu și nutriționale ale alimentelor pe bază de insecte.

Experiența proprietarilor de câini și pisici care consumă ei înșiși insecte comestibile (entomofagie) și care raportează o experiență pozitivă s-a tradus printr-o mai mare acceptare a hranei pentru animale pe bază de insecte. De fapt, chiar și un interes pentru entomofagie în rândul proprietarilor de animale de companie care nu încercaseră încă să consume insecte a dus la o acceptare mai mare a alimentelor pe bază de insecte pentru animale de companie.

În timp ce proprietarii de pisici din cadrul studiului au arătat o percepție mai pozitivă față de alimentele pentru animale pe bază de insecte decât proprietarii de câini intervievați, răspunsurile generale au indicat o dorință de a încorpora aceste tipuri de produse în dietele animalelor lor de companie, potrivit studiului.

Cercetarea sugerează, de asemenea, că sublinierea beneficiilor ecologice și nutriționale ale dietelor pe bază de insecte ar putea contribui la acceptarea acestora în rândul proprietarilor de animale de companie.

Citește și Proteina din insecte ar putea fi cheia către o industrie sustenabilă a hranei pentru animalele de companie

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/pelegnar

Comentarii

  1. Fals. Este o reclama mascată la mâncare cu conținut de praf de insecte, este o minciuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *