Un brăilean a renunțat la amenajări interioare în Anglia pentru a crește microplante la Sibiu / „Ridichile sunt pline de calciu, fier și magneziu. Cele de floarea soarelui au mult fier, iar coriandrul ajută la eliminarea metalelor grele din organism”

producator legume sibiu Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Sibiu

Un brăilean care s-a stabilit în Sibiu, după ce a lucrat câțiva ani în Marea Britanie, vinde microplante în piața de la Sala Transilvania și povestește în cadrul seriei „oameni și locuri de poveste” prezentată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean detalii despre firul vieții sale, relatează Turnul Sfatului.

Este căsătorit cu o educatoare din Suceava, iar amândoi au ajuns la Sibiu punând, la întâmplare, degetul pe hartă: „A ieșit Sibiul. Este chiar mai bun decât Brașovul, pentru că nu-i atât de aglomerat”, povestește el.

Până să ajungă în Piața Transilvania din Sibiu, Viorel a trecut prin multe: „Am locuit 12 ani în Anglia, unde am lucrat în amenajări interioare. Mi-am făcut spatele praf din cauza muncii grele.”

Reîntors în România, Viorel s-a stabilit la Sibiu, unde și-a deschis o afacere.

„Ridichile sunt pline de calciu, fier și magneziu. Cele de floarea soarelui au mult fier, iar coriandrul ajută la eliminarea metalelor grele din organism. De unde metale grele în corp? Din aer, din pești, din fructe de mare. Cam de peste tot”.

Când vine vorba despre broccoli, lucrurile sunt mult mai complexe: „Aceasta plantă conține sulforafan, o substanță care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Să nu uităm că o microplantă are de până la 40 la sută mai mulți nutrienți decât o plantă adultă.”

Iar „arsenalul” lui Viorel nu se oprește aici: într-un ghiveci, are un mix de creson, varză kale și plante de muștar, un amestec ce schimbă radical percepția gurmanzilor în materie de salate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Sibiu

Comentarii

  1. Care e treaba cu microplantele ca nu stiu si nici articolul nu zice 2 vorbe… asa de bine e facut… Am zis ca ma dumiresc daca il citesc da de unde….

  2. Cei care doriti cu adevarat cultivati acasa . Nu va ofera nimeni ( dintre cei care le vind , magazine / supermagazine sau persoane fizice ) certitudinea ( dincolo de vorbe ) ca ele nu sint crescute cu fertilizatori asa-zis naturali si stimulate cu lumina colorata . Microplantele necesita pamint special ( cei care produc in sistem intesiv cumpara din afara Roaniei ) despre care nimeni nu stie ce contine . Iar perlitul folosit ascunde si el multe secrete . Daca e atit de inofensiv de ce muncitorii de la (micro)ferme in descarca cu masti la gura si la nas ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *