De ce ne plac strugurii/Ce beneficii și ce riscuri aduc pentru sănătate

De ce ne plac strugurii Foto: Freepik

Strugurii sunt fructe disponibile în multe culori și gusturi diferite. Sunt cultivați peste tot în lume și pot fi cu sau fără semințe. Dar poate vă întrebați cât de buni sunt strugurii sau ce beneficii aduc pentru sănătate, potrivit Health.

Pe lângă faptul că sunt de-a dreptul delicioși, strugurii oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Sunt o bună sursă de antioxidanți, sunt hidratanți și au încă multe alte beneficii.

Iată șapte moduri în care corpul profită la maximum de struguri:

  1. Pot ajuta la sănătatea oaselor

Strugurii oferă o sursă bună de vitamina K, calciu, magneziu și potasiu – toate acestea susțin sănătatea oaselor. Lipsa acestor nutrienți poate crește riscul de fracturi osoase.

  1. Stimulează imunitatea

O ceașcă de struguri furnizează 4,8 miligrame (mg) de vitamina C, care este esențială pentru stimularea imunității. De asemenea, strugurii susțin sistemul imunitar prin proprietățile antimicrobiene naturale care protejează împotriva bacteriilor și a virușilor. Pigmentul găsit în struguri, precum și în multe alte fructe și legume, poate avea proprietăți antimicrobiene.

  1. Furnizează antioxidanți folositori

Strugurii conțin numeroși antioxidanți diferiți. Quercetina – un antioxidant care dă strugurilor mov și negri culorile lor – protejează împotriva bolilor neurodegenerative. Cercetătorii au descoperit că strugurii protejează oarecum împotriva apariției bolii Alzheimer.

În plus, alți antioxidanți găsiți în struguri, numiți polifenoli, susțin sănătatea intestinală. Acest sprijin pentru sănătatea intestinală poate, de asemenea, să stimuleze imunitatea și să promoveze o stare de spirit pozitivă.

  1. Favorizează un somn mai bun

În struguri se găsesc urme de melatonină, care poate favoriza un somn lung și odihnitor. Melatonina este un hormon care este produs în creier. Când se întunecă afară, creierul produce melatonină pentru a ajuta ritmul circadian și somnul. Melatonina poate ajuta în caz de decalaj orar, tulburări de somn și anxietate înainte sau după o intervenție chirurgicală.

Este esențial să dormiți suficient, deoarece privarea de somn este legată de multe riscuri pentru sănătate. Unele dintre aceste riscuri includ diabetul, hipertensiunea arterială, obezitatea și accidentul vascular cerebral.

  1. Îmbunătățește sănătatea inimii

Strugurii favorizează, de asemenea, sănătatea cardiovasculară în mai multe moduri. Un studiu a constatat că resveratrolul, un compus găsit în struguri, conține proprietăți antioxidante și antiinflamatoare și, de asemenea, s-a constatat că:

  • Previne întărirea arterelor
  • Prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord
  • Reduce tensiunea arterială
  1. Protejează ochii

Doi pigmenți găsiți în struguri, luteina și zeaxantina, protejează sănătatea ochilor. Acești pigmenți ajută la:

  • Îmbunătățirea contrastului vizual
  • Creșterea distanței vizuale
  • Diminuarea disconfortului cauzat de strălucire și lumini puternice

De asemenea, ajută la scăderea riscului de degenerescență maculară și cataractă. Aceste afecțiuni sunt două dintre cele mai frecvente probleme oculare.

  1. Susține hidratarea

O ceașcă de struguri furnizează 121 de grame (g) de apă care susține hidratarea. Menținerea hidratării ajută la eliminarea deșeurilor din organism prin urinare, transpirație și mișcări intestinale. În plus, hidratarea ajută organismul:

  • Să mențină o temperatură normală
  • Lubrifiază articulațiile
  • Protejați măduva spinării și alte țesuturi
  • Reduce aportul caloric (atunci când înlocuiește băuturile cu calorii)

Valoarea nutritivă a strugurilor:

O ceașcă de struguri are următorul conținut:

  • Calorii: 104
  • Grăsimi: <1g
  • Sodiu: 3mg
  • Carbohidrați: 27g
  • Fibre: 1.35g
  • Proteine: 1.08g

Riscuri ale consumului de struguri

Alergiile la struguri nu sunt frecvente. Cu toate acestea, este posibil să dezvoltați reacții alergice la struguri, deoarece toate alimentele au potențialul de a deveni alergeni.

În plus, consumul prea multor struguri poate duce la probleme digestive din cauza conținutului lor de fibre. Consumul unei cantități mari de fibre poate duce la simptome precum gaze și crampe stomacale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *