Euro 2024 Gastronomic. Croația vs. Italia. Fuži vs. Fusilli. Pronostic gastronomic 1-1

retete, calatorii culinare, euro 2024, euro gastronomic 2024, fusilli, fuzi, Italia, Croatia, paste Foto: Colaj G4Media

Azi în ultimul meci al grupei B, Croația întâlnește campioana en titre a Europei, Italia. Reprezentativa italiană este în pericol să iasă din turneu din faza grupelor, având nevoie măcar de un egal în fața Croației, formație care și-a dezamăgit fanii la acest turneu. G4Food vă propune un altfel de meci, gastronomic, între preparate tradiționale din cele două țări. Azi: Croația vs. Italia. Fuži vs. Fusilli

În esență, fuži și fusilli sunt același lucru. Un tip de paste pe care fiecare îl combină cu sosuri și ingrediente pe pofta inimii. Dar fiecare dintre cele două țări vecine îl revendică plină de mândrie.

Fuži este originar din Istria, cea mai mare peninsulă din Marea Adriatică. Istria, așezată între Golful Trieste și Golful Kvarner este împărțită între trei țări (de aici si similitudinile gastronomice) : Croația, Slovenia și Italia. 87% din suprafața sa este însă teritoriu croat.

Fusilli în italiană, însemnând „încolăcit” sau „legat”. Această pastă se caracterizează prin forma sa spiralată care seamănă cu un arc, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru a reține sosurile și condimentele din preparate. Fusilli se găsesc în diferite dimensiuni, de la spirale mici până la cele mai mari care pot măsura până la 10 cm lungime.

Cum prepara gospodinele italiene fusilli și cele croate fuži?

La fel. Rețeta este identică și v-o propunem astăzi pentru a oține niște paste proaspete, de casă.

Ingrediente:

300 de grame de făină
3 ouă
1/4 cană de apă
1 linguriță de sare.

Instrucțiuni:

Punem făina pe blatul de lucru sau într-un bol și în mijloc cele trei ouă și sarea. Frământăm câteva minute până obținem un aluat potrivit. O poți face cu mixerul (cârligul pentru frământat) sau manual. Lăsăm aluatul să se odihnească timp de o jumătate de oră, învelit în folie de plastic la frigider.

Se întinde aluatul în foi de paste. Se taie ca niște tăieței. Indiferent dacă folosiți o mașină de paste sau le întindeți manual și le tăiați cu cuțitul, pastele care rezultă trebuie să aibă o lățime de aproximativ 1/2 de cm și o grosime de 3 (dacă folosiți mașina). Dacă nu utilizați mașina, rețineți că acești tăiței nu sunt foarte subțiri.

Utilizând un băț subțire și lung, dat cu făină, rulați tăițeii unul câte unul pe băț și apoi lăsați-i separați pe o tavă în care ați pus făină. Puteți face acest lucru “rostogolind” bățul astfel încât tăițelul să se înfășoare.

Fierbeți fusili sau fuži (cum vreți să le spuneți) în apă cu sare. Verificați din când în când până atingeți punctul dorit. Acest lucru depinde de preferințele dvs., dacă vă plac al dente sau mai moi. Luați în calcul că pentru a avea o farfurie de paste preparate complet, pastele trebuie fierte 2 minute și în sos. Aici, rețeta de sos rapid.

Nu știm cum se va termina meciul de fotbal, dar pronosticul gastronomic este cu siguranță 1 – 1.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *