Gustarea, oarecum neașteptată, pe care pariază un gastroenterolog pentru sănătatea intestinală / Ea nu pune alimentele fermentate pe primul loc

sanatate intestinala, gustare, nuci, gastroenterolog Dr. Janese Laster (dreapta) - Sursa foto: Dreamstime/Guttheoryhealth.com

Pentru a vă susține sănătatea intestinală, este esențial să mențineți o dietă sănătoasă cu alimente prietenoase cu intestinele. Aceasta include fructe, legume și alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul, potrivit EatingWell. Pentru o gustare sănătoasă pentru intestine, gastroenterologul Janese Laster, expert în nutriție și obezitate, recomandă alegerea unor gustări bogate în proteine vegetale, cum ar fi nucile (fistic, alune, nuci etc.), edamame uscat, legume, fructe cu unt de nuci și shake-uri proteice.

Gustările pe bază de proteine vegetale sunt benefice deoarece oferă atât proteine, cât și fibre, care hrănesc celulele colonului și diversifică microbiomul intestinal, potrivit sursei citate. Un microbiom diversificat ajută la menținerea organismului sănătos și rezistent, în timp ce un microbiom mai puțin diversificat este legat de inflamații și boli cronice.

Nucile, cea mai bună gustare pentru sănătatea intestinală, potrivit lui Laster

Sursa foto: Pixabay/ExplorerBob

De obicei, când vine vorba de sănătatea intestinelor prima dată ne vin în minte alimentele fermentate. Dar nucile, de toate felurile, sunt evidențiate de Laster ca fiind o gustare ideală datorită combinației lor de proteine și fibre. De exemplu, untul de migdale și fisticul oferă cantități semnificative din ambele substanțe nutritive. Sunt de preferat nucile sau unturile de nuci minim procesate, fără zaharuri adăugate sau sodiu în cantități mari.

Alte idei de gustări cu proteine vegetale includ humusul bătut cu legume, năut prăjit, iaurt vegetal cu nuci și fructe, edamame cu piper Alep, unt de migdale cu scorțișoară și mere și smoothie-uri de căpșuni și ananas cu adaos de proteine vegetale.

Principala concluzie este că gustările bogate în proteine vegetale și fibre promovează sănătatea intestinală prin hrănirea și diversificarea bacteriilor intestinale benefice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Buna ziua!
    Ma numesc Andrei Mioara am 56 ani.Am o boala cronica rectocolita ulcerativ hemoragica .La colonoscopie mi sa pus diagnosticu .Boala a aparut la 35 ani.Merg la medic la Bucuresti la spital.Urmez pastile Pentasa.
    Inttebarea este ?va rog sa mi dati raspuns!
    Ce alimente pot consuma pentru a preveni puseurile acestei boli cronice?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *