Proteina din insecte ar putea fi cheia către o industrie sustenabilă a hranei pentru animalele de companie

insecte, industrie durabilă, climă, animale de companie Insectă / Sursa foto: Pixabay

Interesul și finanțarea sunt în creștere pentru utilizarea insectelor ca ingrediente în hrana pentru animale de companie, cu scopul de a ajuta la îndeplinirea obiectivelor climatice, transmite Petfood Industry.

Pe 12 iunie, Casa Albă a introdus un plan pentru a-și îndeplini obiectivul de a reduce pierderile și risipa de alimente în SUA cu 50% până în 2030. Strategia națională pentru reducerea pierderilor și a deșeurilor de alimente și reciclarea produselor organice, un efort de colaborare între instituțiile USDA (Departamentul pentru Agricultură), FDA (responsabilă cu alimentele, medicamentele și suplimentele) și EPA (Agenția pentru Protecția Mediului), a inclus mai multe mențiuni despre insecte ca parte a soluției la această problemă, a remarcat Aaron Hobbs, directorul executiv al Coaliției Nord-Americane pentru Agricultura Insectelor (NACIA).

„Chiar în această săptămână, Administrația Biden și-a publicat planul”, a spus Hobbs. „Insectele pot – și joacă – un rol tot mai mare în prevenirea risipei și a pierderii de alimente în mai multe moduri”, a adăugat el.

El a spus că industria insectelor din America de Nord a primit recent sprijin de 30 de milioane de dolari din partea guvernului federal al SUA. El a menționat că NACIA a avut conversații productive cu agențiile guvernamentale în legătură cu viitoarele inițiative legate de proteinele obținute din insecte.

„Avem un dialog deschis cu echipele responsabile cu pierderea și risipa de alimente din cadrul USDA și EPA, discutând despre finanțarea extinsă pentru cercetare, cu scopul de a evidenția și mai mult rolul nostru în abordarea acestei probleme și de a ne extinde oportunitatea de a avea un impact”, a spus Hobbs.

Insectele au un impact pozitiv substanțial asupra climei

Hobbs a subliniat că proteina din insecte este un ingredient în expansiune rapidă pentru hrana animalelor de companie, cu peste 2 miliarde de dolari investiți la nivel global.

„Proteinele insectelor din hrana pentru animale de companie au cu adevărat un impact pozitiv semnificativ”, a spus Hobbs.

Proteina din insecte oferă și alte beneficii funcționale pentru animalele de companie pe lângă un impact ecologic mai mic în comparație cu proteinele tradiționale. De exemplu, larvele de muște soldat negru pot îmbunătăți sănătatea și bunăstarea animalelor de companie prin îmbunătățirea microbiomului intestinal, a pielii și a sănătății dentare, potrivit lui Hobbs.

„Includerea acestora în hrana pentru câini și pisici poate fi un câștig pentru mediu și un câștig pentru un animal de companie sănătos”, a concluzionat el.

Citește și Profesorul din Zimbabwe transformat în crescător de viermi / Bărbatul are, pentru prima dată în viață, o casă și o mașină

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *