Reintrodusă la 200 de ani de la dispariție în sudul Angliei, o specie de vultur nu a afectat agricultura din zonă / Nici măcar un miel nu a fost ucis de pasărea răpitoare

codalb, vultur, anglia, miei Sursa foto: The Royal Society for the Protection of Birds

Codalbii (Haliaeetus albicilla) care au fost eliberați în sălbăticie în sudul Angliei nu au atacat animalele de fermă, a constatat un studiu, transmite BBC.

Cea mai mare pasăre de pradă din Marea Britanie – cunoscută și sub numele de vultur cu coadă albă – a fost reintrodusă pe Insula Wight în 2019, la mai bine de două secole după ce specia a dispărut din Anglia.

Fermierii de pe insulă au spus anterior că se temeau pentru siguranța mieilor. Însă Stephen Egerton-Read, de la Forestry England, a spus că niciun miel sau alte animale de fermă nu au fost atacate de vulturii de pe Insula Wight.

În Scoția, unde vulturii sunt mai numeroși, rămășițe de miel au fost găsite în cuiburile lor.

Egerton-Read a spus: „Nu a existat niciun conflict real [cu agricultura]. A existat doar percepția că ar putea apărea un conflict.”

Până acum, 29 de vulturi de mare au fost eliberați pe insulă de către Forestry England și Roy Dennis Wildlife Foundation, ca parte a unui proiect de conservare.

Șaisprezece sunt în viață, inclusiv un pui născut în sudul Angliei în 2023.

Studiul este bazat pe datele GPS provenite de la dispozitivele analizate pe vulturi și pe observarea păsărilor, care au călătorit până în Scoția și Europa continentală.

Cercetătorii au descoperit că prada principală a vulturilor este reprezentată de iepuri, chefali și sepii. Cercetătorii au mai spus că păsările și-au suplimentat dieta cu hoituri și furând prada de la păsările de pradă mai mici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *