Caz neobișnuit: Busuioc contaminat cu salmonella într-un celebru lanț de magazine din Statele Unite, retras de la comercializare / Trader Joe’s a retras mai multe produse în acest an din cauza contaminării / Ce riscă persoanele infectate

busuioc contaminat Sursa Foto: health.com

Anumite tipuri de busuioc de la Trader Joe’s sunt retrase de la vânzare din cauza unei posibile contaminări cu Salmonella, a anunțat miercuri Food and Drug Administration, autoritatea de reglementare din Statele Unite, transmite Health.com

Busuiocul organic Infinite Herbs rechemat a fost vândut în magazinele Trader Joe’s din Washington D.C. și din 29 de state din Midwest și estul Statelor Unite între 1 februarie și 6 aprilie.23

Administrația pentru Alimente și Medicamente. Anchetă privind focarul de salmonella: Busuioc organic (aprilie 2024).

În total, 12 persoane s-au îmbolnăvit din cauza busuiocului contaminat până în prezent, iar o persoană a fost spitalizată, potrivit datelor de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Aceste cazuri au fost confirmate în Minnesota, Missouri, Wisconsin, Georgia, Florida, New Jersey și Rhode Island.

FDA nu a oferit informații despre modul în care busuiocul organic a ajuns să fie contaminat cu Salmonella, dar a declarat că a confirmat că Infinite Herbs, LLC din Miami, Florida, a fost furnizorul.

Tot busuiocul organic de la Infinite Herbs – ambalat în recipiente de plastic cu scoică de 2,5 uncii – a fost retras de atunci de pe rafturile Trader Joe’s și nu mai este de vânzare. De asemenea, busuiocul organic “probabil că a depășit termenul de valabilitate” în acest moment, a adăugat FDA, astfel încât persoanele care l-au cumpărat probabil că l-au aruncat până acum.3

Cu toate acestea, FDA a precizat că “dacă ați cumpărat deja busuioc organic de la Trader Joe’s și l-ați scos din ambalaj sau l-ați congelat și nu vă puteți da seama dacă era de la marca Infinite Herbs, nu-l consumați sau folosiți și aruncați-l “.

Acest focar de Salmonella și retragerea de pe piață este cel mai recent dintr-o serie de retrageri de pe piață ale popularului lanț de magazine alimentare.

La începutul acestui an, Trader Joe’s a rechemat anumite găluște cu supă de pui la aburi și supa de pui, linte și ceapă caramelizată Pilaf din cauza contaminării cu materii străine.

În martie, 50% Less Salt Roasted & Salted Whole Cashews au fost rechemate de la vânzare din cauza unei posibile contaminări cu Salmonella. Iar Trader Joe’s a fost implicat într-o retragere mai amplă a brânzei cotija, care a fost legată de 23 de spitalizări și două decese din cauza infecțiilor cu Listeria monocytogenes.

Aceste retrageri din cauza riscului de îmbolnăvire prin toxiinfecție alimentară pot fi deosebit de îngrijorătoare pentru sănătatea consumatorilor.

În ceea ce privește contaminarea cu Salmonella, cauza actualei retrageri, se estimează că în Statele Unite se înregistrează aproximativ 1,35 milioane de cazuri de salmoneloză – sau infecții cu Salmonella – în fiecare an.

După ce o persoană ingerează accidental bacteria, de obicei începe să se simtă rău în decurs de 12 până la 72 de ore.

Simptomele comune includ diaree, febră, dureri de stomac și, uneori, greață sau vărsături.

De obicei, aceste simptome dispar după aproximativ patru până la șapte zile, iar oamenii se recuperează de obicei de la salmoneloză pe cont propriu. Cu toate acestea, în anumite cazuri, infecția poate fi mai periculoasă.

Copiii mai mici, adulții cu vârsta de peste 65 de ani și persoanele imunocompromise sunt mai susceptibile de a contracta o infecție gravă cu Salmonella.9 Aceste grupuri pot avea mai multe șanse de a suferi o deshidratare severă din cauza diareei induse de salmoneloză și pot avea nevoie de fluide intravenoase .

De asemenea, este mai probabil ca aceste persoane să aibă o infecție invazivă cu Salmonella, ceea ce înseamnă că bacteria iese din sistemul gastrointestinal și ajunge în fluxul sanguin, creier, oase, articulații sau alte locuri din organism. De acolo, Salmonella poate provoca meningită, artrită septică și alte infecții care pot pune viața în pericol.

Infecțiile invazive cu Salmonella nu sunt frecvente – doar aproximativ 8% dintre persoanele cu salmoneloză suferă acest lucru – și nu sunt adesea fatale. Cu toate acestea, ele pot fi; CDC estimează că aproximativ 420 de persoane mor anual din cauza salmonelozei.

Dacă cineva suspectează că ar putea avea o infecție – în special dacă a consumat recent busuioc organic Infinite Herbs de la Trader Joe’s – FDA îi recomandă să ia legătura cu un furnizor de servicii medicale.

De obicei, oamenii intră în contact cu Salmonella prin intermediul alimentelor, deși bacteria poate fi mai greu de evitat atunci când a contaminat alimente – inclusiv ierburi precum busuiocul – pe care oamenii nu le-ar asocia în mod normal cu salmoneloza.

Cu toate acestea, oamenii își pot reduce riscul unei infecții cu Salmonella prin adoptarea anumitor practici atunci când gătesc cu păsări de curte, ouă, carne și fructe de mare crude.

Pentru a evita îmbolnăvirea, CDC recomandă ca oamenii să se spele pe mâini și orice ustensile de gătit care ar fi putut intra în contact cu carnea sau carnea crudă de pasăre și să le păstreze separate de alimentele gata de consum. De asemenea, este important să gătiți mâncărurile din carne de pasăre, ouă, carne și fructe de mare la o temperatură internă sigură și să le păstrați la frigider înainte și după gătire.

Sursa Foto: health.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *