VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 51) | Ziua gastronomiei și vinurilor din România, prima duminică din fiecare octombrie

ziua gastronomiei Foto: G4Food

Legea care îndeamnă și permite sărbătorirea unei Zile naționale a gastronomiei și vinurilor din România (dar care nu obligă pe nimeni la nimic) există din 2019, dar abia din 2025 începe să fie sărbătorită de ambasadele (Londra, Paris) și organismele administrației centrale și locale. Inițiatorii, însă, continuă să organizeze cu entuziasm diferite evenimente și campanii de conștientizare care să pună la lucru acest patrimoniu. Anul acesta, Cezar Ioan și Cosmin Dragomir au anunțat lista scurtă a vinurilor cu Mare Medalie de Aur la concursul dotat cu Premiile de excelență Vinul.ro și au vorbit despre valoarea simbolică și economică a unei astfel de zile, în cadrul unui eveniment cu diferite tipuri de sarmale din toată țara și cu alte produse alimentare tradiționale din Maramureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *