Zece fructe și legume gătite la grătar pe care nu trebuie să le ratezi/Sunt delicioase și se prepară în doar câteva minute/La unele nu te-ai fi gândit că pot fi gătite astfel

Fructe și legume gătite la grătar Foto: Dreamstime

Gătirea alimentelor la grătar le oferă o textură și un gust unic. Unde mai pui că sunt și ușor de gătit. Preîncălzești grătarul, îl dai cu puțină grăsime și condimentezi alimentele pe care le pui apoi pe grătar preț de câteva minute.

Dacă știm cu toții despre carne că este grozavă gătită astfel, legumele sunt mai puțin gătite la grătar. Iar fructele, nici pe atât. Însă specialiștii de la Half Your Plate ne dau câteva idei.

Iată zece fructe și legume pe care trebuie să le încercați la grătar. Sunt perfecte pentru a fi gătite astfel și gustul pe care îl veți obține este unic.

Ananasul

Ananasul la grătar este un deliciu tropical! Tăiați-l în inele sau felii și puneți-l pe grătar până când apar urme frumoase. Savurați-l ca atare, folosiți-l în salsa sau peste salate, burgeri, pizza sau înghețată.

Ardei gras

Ardeii la grătar adaugă o culoare vibrantă oricărui fel de mâncare. Se taie în fâșii mari, se ung cu ulei și se prăjesc până când sunt ușor carbonizați. Se folosesc în salate, rulouri, fajitas sau ca o garnitură delicioasă.

Dovlecel

Dovlecelul se prăjește în doar 2-3 minute, pe fiecare parte. Se taie pe lungime sau în rondele, se acoperă cu ulei și condiment italian. Se savurează ca garnitură, în paste, salate sau amestecate.

Porumb pe știulete

Porumbul pe știulete la grătar este un preparat clasic al verii. Îndepărtați doar firele de mătase vizibilă și lăsați un rând de pănuși pe știulete. Nu este necesară fierberea în prealabil. Se pune pe grătar timp de 15 minute, rotindu-l des. Îndepărtați apoi cojile carbonizate de pe porumbul la grătar și serviți-l cu unt și un strop de sare sau Cotija (o brânză mexicană), brânză feta sau parmezan, praf de chili și suc de lămâie.

Vinete

Grătarul scoate la iveală aromele bogate și afumate ale vinetei. Se taie felii, se ung cu ulei și se condimentează cu oregano sau cimbru. Se pun pe grătar până când apar urmele de grătar, aproximativ 5-8 minute pe fiecare parte. Se savurează ca garnitură, în sandvișuri sau ca bază pentru aperitive sau mese delicioase.

Piersici

Gătirea la grătar a piersicilor le sporește dulceața naturală. Tăiați piersica pe jumătate, îndepărtați sâmburele și ungeți partea tăiată cu ulei. Se prăjesc până devin fragede și ușor caramelizate. Serviți cu o lingură de iaurt, un strop de miere și mentă sau folosiți-le în salata de fructe.

Ciuperci Portobello

Ciupercile Portobello sunt visul la grătar al unui vegetarian. Îndepărtați tulpina, ungeți cu ulei și asezonați cu sare și piper. Se prăjesc până când sunt suculente și fragede, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte. Savurați-le ca înlocuitor de burger sau feliați-le și folosiți-le în rulouri, salate sau ca garnitură aromată pentru carnea la grătar.

Pepene roșu

Gătirea la grătar a pepenelui este o noutate! Se taie în felii groase, se unge cu ulei și se prăjește scurt pe fiecare parte. Grătarul intensifică dulceața și îi dă o aromă apetisantă. Savurați-l ca atare sau într-o salată de vară răcoritoare.

Sparanghel

Sparanghelul la grătar este o mâncare simplă, perfectă pentru aperitive, salate sau garnituri. Se rup capetele, se amestecă cu ulei, sare și piper și se prăjesc până devin fragede și ușor carbonizate. Se stropește apoi cu suc de lămâie sau parmezan.

Mango

Gătirea la grătar a fructului mango îi caramelizează aroma și îl face pur și simplu divin. Se taie în felii groase și se ung cu ulei. Prăjiți până când vedeți urme frumoase de grătar. Se savurează ca atare sau ca topping pentru salate, tacos de pește sau deserturi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *