Vom fi mai puțin carnivori, peste 10 ani; consumul de carne de pasăre va crește în detrimentul celorlalte tipuri de carne

”Puiul îndopat cu hormoni”, o minciună propagandistică spulberată de statistici; U.E. interzice hormonii în zootehnie; În România este folosit ilegal un insecticid ”Puiul îndopat cu hormoni”, o minciună propagandistică spulberată de statistici; U.E. interzice hormonii în zootehnie; În România este folosit ilegal un insecticid

Până în 2030, un european va ajunge să consume anual 67,6 kg de carne, cu 1,1 kg mai puțin decât în prezent, conform unei prognoze publicate de Comisia Europeană și citate de siteul euromeatnews.com.

Este estimată o scădere a producției de carne de vită, ca urmare a reducerii efectivelor, fapt care se va reflecta și în consumul anual mediu, care va înregistra o scădere de 0,9 kg per capita. În același timp, statele membre vor căuta noi oportunități pe piețele extracomunitare, dar perspectivele sunt moderate.

Producția de carne de porc ar putea scădea cu 1.000.000 tone ( – 4,6% ) până în 2030, deoarece pesta porcină africană va fi ținută sub control, iar sectorul chinezesc al creșterii suinelor va avea șanse mari să se relanseze, încetând astfel dependența de carne de porc provenită din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, U.E. va rămâne și în următoarea decadă un furnizor principal pe piața mondială a cărnii de porc.

Producția și consumul de carne de oaie și capră ar putea rămâne stabile în următorii zece ani. Piața mondială va fi dominată ca în prezent de cele două mari puteri în domeniu: Australia și Noua Zeelandă.

Singurele creșteri așteptate vor înregistra producția și consumul de carne de pasăre, valori ridicate fiind observate și în prezent, în plină pandemie Covid-19. Experții preconizează că până în 2030, consumul anual mediu de carne de pasăre per capita va ajunge în Uniunea Europeană la 24,6 kg, mai mare cu 1,2 kg decât în prezent. Sondajele au relevat că europenii consideră carnea de pasăre un produs sănătos și necostisitor, în timp ce sectorul avicol este unul prietenos cu mediul înconjurător. Totodată, carnea de pasăre produsă în U.E. va putea fi vândută cu succes pe piețele extra-comunitare.

foto: pexels.com/Lukas

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *