VIDEO Noaptea din an în care dulciuri fel de fel ajung în ghetuțe/ Ne-am pregătit cu daruri sănătoase de Moș Nicolae?

mos nicolae Foto: G4Food

Una dintre legendele despre Sfântul Nicolae este legată de un tată sărac, ce avea trei fete. Cum fetele nu aveau zestre, în vremuri în care acest lucru era obligatoriu pentru a găsi un soț, ele erau disperate că își vor petrece toată viața singure, fără familie și fără niciun ajutor. Se spune că Sfântul Nicolae a deschis geamul și a umplut încălțările fetelor cu monede de aur și astfel ele și-au putut realiza visul.

Există multe legende despre Moș Nicolae, fiecare țară are povestea ei, dar toate sunt legate de ghetuțe și daruri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by megan louise 🎀 (@megluxe)

Vezi detalii

Ce daruri aduce Moș Nicolae?

În noaptea de 5 spre 6 noiembrie, copiii își curăță ghetuțele și le lasă lângă geam, pentru ca blândul Moș să treacă și să lase bunătăți.

În tradiția românească, moșul de la începutul lunii decembrie aducea bomboane, nuci, fructe, iar copiiilor care nu fuseseră cuminți peste an, o nuielușă.

În ziua de azi cadourile s-au diversificat, copiii găsesc în ghetuțe și jucării, haine sau cărți. Dar de bază sunt tot dulciurile. Cum mulți părinți nu vor să dea produse cu mult zahar odraslelor, o variantă bună și sănătoasă sunt dulciurile preparate chiar de noi în bucătărie.

Ce punem în ghetuțele copiilor?

Ciocolată, fără doar și poate. Moșul întotdeauna aduce ciocolată cu lapte. Dacă vi se pare că ciocolata din comerț are multe e-uri și zaharuri, faceți repede niște batoane de ciocolată de casă. Le ornați cu bombonele colorate, nuci, alune și le împachetați în folie de celofan.

Portocale și banane pentru că sunt de sezon, le plac mult copiilor și sunt și sănătoase. Puneți-le direct în ghetuțe sau într-o căciuliță roșie asemănătoare cu a Moșului.

Câteva mici pachețele împodobite cu o fundă roșie, precum haina moșului, cu prăjiturele de casă vor fi și ele bine primite. În funcție de gusturile celor mici, putem face fursecuri, pișcoturi, cornulețe, plăcințele sau croissante.

Chiar și bomboanele de casă sunt o opțiune bună. Din ovăz, ciocolată, curmale, diverse fructe uscate sau nuci, sunt minunate la gust și foarte sănătoase. Există chiar și bomboane din salam de biscuiți.

Din magazine, fiecare alege mai mult sau mai puțin, după imaginație sau buzunar. Un Calendar de Advent va fi un cadou incitant, îl va învăța pe cel mic să aibă răbdare și îl va răsplăti lăsându-l să descopere în fiecare zi câte o surpriză dulce. În egală măsură, aveți opțiunea de a lua punguțe pe care să treceți numerele de la 1 la 24 și să desenați ceva amuzant. Apoi să le umpleți cu surprize personalizate, pe gustul copilului vostru.

Ce ziceți, încercăm anul acesta un cadou original?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *