De la târguri de Crăciun la cine semnate de bucătari celebri sau ceaiuri alături de Moș Crăciun, există numeroase opțiuni în Barcelona pentru a petrece sărbătorile cu mult gust, anunță The NBP.
La sfârșitul lunii decembrie, preparate precum cannelloni, escudella (supa catalană de Crăciun) și târgurile de Crăciun devin simboluri ale unei tradiții culinare pe care Catalonia o trăiește în fiecare an. Totodată, este momentul în care marile hoteluri impresionează cu propuneri gastronomice speciale, fie reinterpretând preparatele tradiționale, fie cu cocktailuri efemere create pentru ocazie.
Pentru a descoperi magia sărbătorilor, iată diverse locații barceloneze unde turistul (dar și localnicii) se pot adapta perfect spiritului Crăciunului.
Jordi Roca, après-ski și un Revelion grandios
Grand Hyatt Barcelona ridică ștacheta pentru a deveni un reper gastronomic. După deschiderea restaurantelor Maymanta și Leña, în această iarnă inaugurează Terraza Casa Cacao by Jordi Roca, oferind produse Rocambolesc și un après-ski cu delicii semnate de Esperit Roca. Frații Roca, pentru cine nu știe sunt printre cei mai buni bucătari din lume, proprietari ai restaurantului La Roca din Girona, ani de zile aflat pe prima poziție în topul mondial.
Pentru Revelion, bucătarul Devis Vici propune un meniu creativ și sustenabil, incluzând preparate precum granita de cava și supa rece de struguri. Strugurii sunt nelipsiți de pe masa de Revelion a spaniolilor.
Cel mai fastuos brunch din oraș
Este la Majestic Hotel & Spa. Combină tradiția cu rafinamentul, incluzând elemente inspirate de legendarul restaurant Drolma al lui Fermí Puig.
În acest sezon, echipa condusă de Nandu Jubany și David Romero prezintă un brunch cu preparate spectaculoase, cum ar fi cannelloni cu pui de fermă sau orez cu sepie și fructe de mare. De asemenea, sunt organizate cine speciale pentru Ajunul Crăciunului și Ziua Sfântului Ștefan, unde escudella și cannelloni cu trufe sunt vedetele meniului. Pentru Revelion, preparatul emblematic este mușchiul Wellington.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Un cannelloni de neuitat
Multe familii catalane aleg sărbătorirea Crăciunului în elegantul restaurant Sintonia, situat în cadrul hotelului Gallery și condus de bucătarul Pablo Tomás.
Preparatele tradiționale, precum escudella cu carne, cannelloni de friptură cu bechamel cu trufe și ciuperci sau puiul tradițional catalan cu caise, prune și semințe de pin, sunt de neratat. În fiecare miercuri după-amiază, atmosfera este animată de sesiuni de jazz Xmas Soul, acompaniate de cocktailuri festive și gustări cu tematică de Crăciun.
Un ceai englezesc cu Moș Crăciun
Deși tradiția ceaiului de după-amiază nu este foarte răspândită în Barcelona, hotelul El Palace Barcelona este locul perfect pentru a o descoperi.
Decorul de poveste include tăvi cu sandvișuri, scones artizanale și dulciuri create de patiserul Miguel Costa, ideale pentru a încânta orice iubitor al rafinamentului britanic.
Disponibil până pe 4 ianuarie, Christmas Afternoon Tea include muzică live și vizite ale lui Moș Crăciun în datele de 1, 7, 8, 14, 15, 21 și 22 decembrie. Pe 1 ianuarie, experiența va fi acompaniată de un concert susținut de tenorul Marc Sala și soprana Tatyana Bogdanchikova.
Mese de Crăciun în stil sustenabil
Rodrigo de la Calle, cunoscut pentru abordarea sa eco, transformă meniurile festive ale restaurantului Almanac Barcelona, oferind o viziune sustenabilă asupra preparatelor tradiționale. Trufa îmbogățește escudella și cannelloni, iar ierburile mediteraneene dau personalitate consomé-ului.
De Revelion, surprizele includ coadă de langustă și purceluș soufflé. La desert, turrón-ul și fursecurile se combină cu bomboane de ceai matcha.
Un târg de Crăciun cu identitate proprie
Feria de Santa Lucia, este târgul de Crăciun pe care Barcelona îl organizează în fiecare an în marea piață din fața Catedralei Centrale. Pe lângă suveniruri și cadouri de Crăciun există și dulciuri, fructe uscate, prăjituri specifice acestei perioade sau tipuri variate de turron, asemănător cu ceea ce numim noi nuga sau halviță.
Spre deosebire de alte târguri, acesta va rămâne deschis și după 1 ianuarie, în primele 14 zile ale noului an, pentru ca spaniolii sărbătoresc pe 5 și 6 ianuarie Regii.