Un producător de ciocolată din Austria, care deține și o cafenea, un restaurant BBQ și o fermă de ciuperci, finalist la Premiile EU Organic 2025 / Ceilalți doi concurenți sunt din Grecia și Slovenia

Un producător de ciocolată din Austria este finalist la premiile EU Organic. foto Facebook/@ Zotter Schokolade

Producătorul de ciocolată din Austria, Zotter Schokolade, se numără printre cei trei nominalizați la Premiile EU Organic 2025, secțiunea  ”Cel mai bun restaurant organic/serviciu alimentar”, anunță Directoratul General pentru Agricultură al Comisiei Europene pe pagina oficială de Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Celelalte două nominalizări sunt Restaurantul Peskesi din Grecia și Hotelul St. Daniel din Slovenia.

Zotter Schokolade este mai mult decât o fabrică de ciocolată. Brandul include, de asemenea, o cafenea, un restaurant BBQ, o fermă ecologică și un loc de joacă pentru o viață durabilă. 

„Grădina zoologică comestibilă” a lui Zotter de lângă Riegersburg duce filosofia alimentară la un alt nivel: zero risipă, măcelărie la fața locului, energie solară și chiar propria lor alternativă de fermă de ciuperci pentru vegetarieni”, potrivit prezentării oficiale. 

Restaurantul Peskesi

În Heraklion, Peskesi readuce la viață moștenirea culinară a Cretei. De la propria fermă regenerativă până la meniul biodinamic al restaurantului, restaurantul îmbrățișează filosofia „Farm to Table” și „Table to Farm”, 98% din inputurile sale implicând parteneriatele locale. De asemenea, organizează evenimente educaționale și se conformează practicilor comerciale echitabile. 

 Hotel St. Daniel

Amplasat în regiunea Karst din Slovenia, Hotelul St. Daniel îmbină ospitalitatea verde cu bucătăria organică. Cu energie solară, zero risipă alimentară și meniuri pe bază de plante, antreprenorii își susțin principiile privind clima și etica. Dincolo de bucătărie, ei promovează valori care țin de educație, incluziune socială și angajare corectă.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 23 septembrie la Premiile EU Organic de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *