Un nou utilaj agricol ajută fermele să lupte împotriva schimbărilor climatice / Produce biochar pe loc, chiar pe terenurile fermierilor

utilaj, biochar, bio carbune vegetal, startup Sursa foto: Applied Carbon

Applied Carbon, un start-up, a dezvoltat o mașină mobilă uriașă care transformă deșeurile agricole în bio cărbune vegetal (biochar), un material asemănător cărbunelui care ajută la combaterea schimbărilor climatice, transmite publicația Fast Company.

Această inovație a obținut recent o finanțare de 21,5 milioane de dolari pentru a desfășura o flotă de astfel de mașini în state precum Oklahoma, Arkansas și Louisiana. Într-o fermă din Texas, mașina procesează tulpini de porumb și alte reziduuri de recoltă prin încălzirea acestora până la 800 de grade Celsius într-o cameră cu oxigen redus. Aceasta transformă biomasa în biochar.

Acest tip de cărbune îmbunătățește sănătatea solului și crește randamentul culturilor, oferind o formă mai stabilă de carbon care are nevoie de mult mai mult timp pentru a se descompune, variind de la sute la milioane de ani. Acest proces poate sechestra în mod semnificativ CO2 anual dacă este extins.

Metodele tradiționale de producere a biochar-ului eliberează mult CO2, însă „pirolizorul” dezvoltat de Applied Carbon utilizează un sistem închis pentru a usca și încălzi eficient biomasa, generând biochar și gaz pentru a alimenta procesul în două minute.

În prezent, cea mai mare parte a biochar-ului este produsă din deșeuri de lemn, care sunt costisitoare și dificil de transportat din punct de vedere logistic. În schimb, utilajul mobil al Applied Carbon utilizează deșeuri agricole, cum ar fi tulpini de porumb și paie de grâu, care sunt abundente și, de obicei, lăsate să se descompună pe câmpuri, emițând gaze cu efect de seră. Mașina se poate deplasa pe câmpuri, făcând mai ușoară și mai eficientă conversia deșeurilor la fața locului.

Testele efectuate de Applied Carbon cu fermieri din Texas, Arkansas și Mississippi au dat rezultate promițătoare, cu creșterea randamentului culturilor și îmbunătățirea chimiei solului și a retenției apei. Fermierii plătesc o taxă pe hectar în funcție de creșterea prognozată a randamentului și de economiile potențiale privind gestionarea deșeurilor agricole. În plus, compania vinde credite de carbon pentru serviciul său de eliminare a carbonului. Studiile sugerează că, dacă biochar-ul ar fi aplicat culturilor pe rând la nivel global, ar putea elimina până la două miliarde de tone metrice de CO2 pe an, potențial chiar mai mult cu sistemul de producție inovator al Applied Carbon.

Citește și Robot care recoltează automat sparanghel, prezentat în Canada / Reduce nevoia de angajați de la 4 la 1

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Applied Carbon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *