Un medic și CEO al unei companii specializate în longevitate împărtășește cele 3 trucuri alimentare pentru o îmbătrânire sănătoasă

Ioan Radu 18 iulie 0 comentarii 8933 vizualizări
longevitate, doctor, dieta, nuci Sursa foto: Pixabay/L-Nutra (colaj G4Food)

Dr. Joseph Antoun, CEO al companiei de nutriție axată pe longevitate L-Nutra, subliniază faptul că dieta are un impact semnificativ asupra sănătății, potențial mai mult decât orice alt factor. Potrivit lui Antoun, o dietă poate atenua riscurile pentru boli majore precum bolile de inimă, cancerul, accidentul vascular cerebral, diabetul și Alzheimer, transmite Business Insider.

Antoun urmează Dieta Longevității, dezvoltată de Valter Longo de la USC Longevity Institute. Această dietă bazată în principal pe plante încorporează pește de câteva ori pe săptămână, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase din nuci. Asemănătoare cu dieta mediteraneană, aceasta poate prelungi speranța de viață cu până la zece ani, potrivit lui Antoun.

Antoun aderă la trei principii dietetice cheie:

1. Consumul zilnic de nuci

Nucile furnizează proteine vegetale, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase. Antoun consumă zilnic nuci, fie întregi, fie ca parte a unor batoane oferite de compania sa. Cercetările arată că un consum regulat de nuci poate reduce riscul de boli cardiovasculare, reduce colesterolul „rău” și scade riscul de formare a cheagurilor de sânge.

2. Include în dietă proteine obținute din plante

Dieta lui Antoun pune accent pe proteinele obținute din plante cum ar fi nucile, fasolea și năutul. Studiile sugerează că dietele bogate în plante sporesc longevitatea. De exemplu, un studiu efectuat în 2023 pe gemeni a arătat că cei care urmau o dietă vegană aveau indicatori de sănătate cardiovasculară mai buni decât omologii lor omnivori. În plus, trecerea aportului caloric de la proteine animale la proteine vegetale poate reduce riscul de mortalitate cu 10%.

3. Postul intermitent

Un aspect cheie al dietei Longevity și al modelului L-Nutra este postul intermitent, care implică mâncarea într-o fereastră de douăsprezece ore și evitarea alimentelor cu trei până la patru ore înainte de culcare. Antoun practică acest lucru luând cina devreme și amânând micul dejun, asigurând o perioadă de post de 12 ore peste noapte. Deși postul este popular printre entuziaștii sănătății și poate promova autofagia, care ajută la reînnoirea celulară, dovezile concrete ale beneficiilor sale la om rămân limitate.

Pe scurt, principiile alimentare ale Dr. Antoun, axate pe nuci, proteine vegetale și post intermitent, se aliniază cercetărilor care sugerează că aceste practici pot contribui la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Citește și: Un om de știință a slăbit fără să încerce după ce a încetat să mai mănânce alimente ultraprocesate la a căror creare a contribuit. Iată 3 moduri în care a redus consumul

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay/L-Nutra (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *