Un medic din Marea Britanie dezvăluie ce mănâncă la prânz pentru a se menține sănătos / Salata care te ajută să reduci „gustările nesănătoase”. Conține ceapă roșie, castraveți, roșii și năut

naut crocant naut crocant in tigaie gustare sanatoasa cum se face nautul crocant naut din conserva foto: unsplash.com@ Odiseo Castrejon

Pentru a te menține sănătos și plin de energie pe parcursul zilei, alegerea alimentelor potrivite la prânz este esențială. Dr. Amir Khan, un medic generalist din Marea Britanie, a dezvăluit pe TikTok exact ce mănâncă la prânz „în majoritatea zilelor” pentru a obține nutrienții necesari și a preveni gustările nesănătoase, conform publicației The Focus.

Dr. Khan pregătește o salată în fiecare seară, pe care o ia cu el la serviciu a doua zi. Aceasta nu este o salată obișnuită, ci una cu ingrediente atent selectate, fiecare aducând beneficii specifice sănătății.

Printre ingredientele principale se numără ceapa roșie, castravetele, roșiile și năutul, toate asezonate cu ulei de măsline și suc de lămâie. Fiecare dintre aceste alimente joacă un rol important în menținerea sănătății. Dr. Khan a explicat că „ceapa roșie este excelentă pentru sănătatea intestinului” și conține antocianine, compuși care ajută la menținerea sănătății inimii.

Această salată previne și tentațiile de a consuma gustări nesănătoase

„Castravetele este o sursă genială de vitamina K, necesară pentru oase sănătoase”, a adăugat el, subliniind și aportul său de fibre și potențialele proprietăți anticancerigene datorate cucurbitacinelor. Roșiile, pe de altă parte, sunt bogate în antioxidanți precum licopenul și beta-carotenul, care ajută la protejarea celulelor și sprijină sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Năutul, sursa principală de proteine din această salată, oferă și un aport considerabil de fibre. Aceasta combinație nu doar că te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp, dar previne și tentațiile de a consuma gustări nesănătoase.

Pentru dressing, Dr. Khan folosește ulei de măsline, o grăsime mononesaturată sănătoasă, și un strop de suc de lămâie, care adaugă o doză suplimentară de vitamina C.

Prânzul se încheie cu câteva afine, care, potrivit Dr. Khan, oferă „cinci beneficii esențiale pentru sănătate”

Pe lângă salată, el consumă și un castron de semințe amestecate, inclusiv nuci și fistic. „Nucile sunt pline de acizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea creierului și a inimii”, spune medicul, subliniind că acestea, împreună cu fisticul, contribuie la menținerea sațietății datorită conținutului ridicat de fibre și grăsimi sănătoase.

Prânzul se încheie cu câteva afine, care, potrivit Dr. Khan, oferă „cinci beneficii esențiale pentru sănătate” datorită conținutului lor bogat de antioxidanți, fibre și vitamine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *