Un faimos bucătar, protagonist a numeroase show-uri tv, are șapte fii și paisprezece nepoți/ Majoritatea îi calcă pe urme

bucatar Foto: Karlos Arguiñano și fiul său într-un show tv (Captură)

Din 1992, Karlos Arguiñano. faimosul chef din Guipúzcoa, Spania, acum în vârstă de 76 de ani, intră în casele spaniolilor cu rețetele sale „delicioase și fundamentate”, prin intermediul programelor de televiziune. După peste 35 de ani de succes, la una dintre aceste emisiuni și-a prezentat familia numeroasă, scrie Semana.

Soția sa, Maria Luisa, îi este alături de peste 50 de ani

Deși este necunoscută publicului larg, inclusiv celui spaniol, Maria Luisa, soția lui Arguiñano, este sprijinul de bază al celebrului chef. Acasă, este numită „capitana”, iar Karlos afirmă că „fără ea, nimic nu ar fi fost posibil”. Este cea care a luptat din greu să susțină familia și afacerea. Cei doi s-au căsătorit într-o ceremonie romantică în 1975, iar anul viitor vor sărbători 50 de ani de căsnicie solidă și fericită.

Maria Luisa provine dintr-o familie modestă de pescari și a început să muncească de tânără, ajungând să lucreze chiar și în străinătate ca bonă. Revenind în Spania, s-a îndrăgostit de Karlos Arguiñano, pe care îl cunoștea încă din copilărie. Astăzi, ea lucrează în afacerea de familie, oferind consiliere și gestionând finanțele.

Vezi detalii

Două pierderi dureroase

Primii ani ai căsniciei au fost dificili. Pe lângă eforturile de a pune pe picioare afacerea, cei doi au pierdut doi copii în urma unor avorturi spontane la șapte luni de sarcină. „S-au născut morți. Maria Luisa plângea și plângea, iar eu încercam să o încurajez”, a povestit chef-ul.

Șase copii biologici și unul adoptat

După acele tragedii, fericirea a revenit în familia Arguiñano, prin cei șapte copii: Eneko, Zigor, Karlos, Martín, Joseba, Amaia și María. Primii șase sunt copii biologici, iar cea mai mică, María, a fost adoptată în anii ’90 din Argentina.

Cei mai mulți dintre copii sunt implicați în afacerea de familie. Joseba, de exemplu, este colaborator frecvent al emisiunii tatălui său de la Antena 3 Spania.

Implicați în afacerea familiei

Eneko, Zigor, María și Martín lucrează la hotelul-restaurant cu vedere spectaculoasă la mare, deținut de Arguiñano în Zarautz (Spania). Eneko conduce sala de mese, Zigor și María sunt șefi bucătari, iar Martín gestionează partea administrativă a complexului.

Joseba, născut în 1985, colaborează la Cocina abierta, emisiunea tatălui său, dar și la alte programe de televiziune, și deține o patiserie în Zarautz, unde produce croissante și bomboane de calitate superioară, servite și în restaurantul familiei.

Cei mai diferiți dintre copii

Doi dintre copii, Karlos (supranumit Charly) și Amaia, au ales drumuri diferite. Karlos este director de imagine în industria cinematografică, iar Amaia este specialistă în telemetrie și a lucrat cu piloți de motociclism. După pandemie, Amaia s-a alăturat afacerii familiei, ocupându-se de crama pe care Karlos Arguiñano a fondat-o cu prietenii săi în localitatea Aia.

„Venirea Amaiei în afacere a fost ca o gură de aer proaspăt”, spune Karlos, care o descrie ca fiind o persoană extrem de aplicată, comparând-o cu „o furnică ce urcă încet dar sigur pe colină”.

13 nepoți și încă unul pe drum

Cu o familie atât de numeroasă, Karlos Arguiñano are și 13 nepoți, iar în curând se va naște al 14-lea, al treilea copil al lui Joseba.

„Cred că unii dintre ei vor continua tradiția familiei. Sunt mulți care sunt pasionați de gătit”, mărturisește chef-ul, recunoscând că, uneori, încurcă numele lor. „Pe vremea noastră eram toți José Mari, Iñaki, Pablo și Andrés. Acum le pun nume de râuri africane”, a glumit el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *