Un chef din insula grecească Icaria, unde oamenii ajung frecvent să trăiască 100 de ani, împărtășește 2 rețete pentru longevitate

chef, icaria, longevitate, icaria Sursa foto: Dreamstime

Diane Kochilas, bucătar și autor, trăiește între Grecia și SUA, dar Icaria este casa ei spirituală.

Icaria este o zonă albastră, unde unul din trei rezidenți ajunge la 90 de ani, iar ratele de demență sau alte boli cronice sunt foarte scăzute, potrivit site-ului Blue Zones. În ultimii ani, a crescut interesul pentru modul în care trăiesc locuitorii insulei din partea celor care caută să își sporească propria longevitate, transmite Business Insider.

Kochilas a crescut la New York din părinți icarieni, dar acum își petrece cea mai mare parte a timpului predând cursuri de gătit în Icaria și în alte părți ale Greciei. „Am crescut cu mâncare foarte bună în casă”, a declarat Kochilas pentru sursa citată.

Ea urmează dieta mediteraneană, un plan alimentar alcătuit în principal din fructe și legume, cereale integrale, leguminoase, ierburi, condimente, nuci și semințe.

Noua sa carte de bucate, „The Ikaria Way”, își propune să popularizeze principiile care stau la baza gătitului din Icaria. „Este ușor să mănânci în acest mod, indiferent unde te afli, și poți mânca în funcție de sezon, în funcție de ceea ce crește în partea ta de lume. Nu trebuie să fie o paletă mediteraneană de ingrediente”, a spus Kochilas.

Oamenii de pe insulă consumă în principal alimente pe bază de plante, a spus ea, dar nu s-ar numi niciodată vegani. Mulți își cultivă propria hrană acasă, caută hrană în jurul insulei și au grijă de capre sau porci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diane Kochilas (@dianekochilas)

Scopul ei cu această carte a fost să ofere soluții la două probleme larg răspândite în relația noastră cu mâncarea: „Cum să fii bun cu corpul tău fără să fii rău cu mintea ta și cum să gătești în spiritul unei insule relaxate, un fel de insulă vindecătoare, unde ritmul vieții este lent și ușor, și unde oamenii se conectează prin mâncare în jurul unei mese.”

Citește și Sfatul unui cercetător care a studiat longevitatea timp de două decenii, pentru tineri: Femeia în vârstă de 20 de ani ar putea trăi cu 10 ani în plus dacă ar avea o dietă bazată pe alimente integrale și plante / Bărbații, cu 13 ani în plus

Kochilas a împărtășit rețete pe bază de plante cu Business Insider.

Orez cu verdețuri pentru longevitate

Orezul „Longevity Greens Rice” al lui Kochilas este plin de nutrienți. Acest fel de orez a fost inspirat de aromele unei plăcinte grecești numite pitarakia.

Ingrediente:

– 1 kilogram de salată curcubeu
– 220 de grame de spanac, curățat
– 2⁄3 cană de ulei de măsline extravirgin
– 1 praz mare, curățat, spălat și tăiat fin
– 1 ceapă roșie mare, tăiată mărunt
– 1 bulb mediu de fenicul, curățat și tocat mărunt
– 2 morcovi, curățați de coajă și tocați mărunt
– 3 căței de usturoi, tocați mărunt
– 1 ceașcă de orez cu bob lung sau mediu sau orez brun fiert înăbușit
– Sare și piper negru proaspăt măcinat după gust
– 2 căni de bulion de legume sau mai mult, după cum este necesar
– 1⁄2 cană de mărar proaspăt tocat
– 1⁄2 cană de mentă proaspătă tocată mărunt
– 1⁄2 ceașcă de pătrunjel proaspăt tocat cu frunze plate
– 3 linguri de oregano proaspăt tocat
– Sucul de la 1 lămâie
– Brânză feta sau iaurt grecesc simplu pentru servire (opțional)

Mod de preparare:

1. Tăiați sfecla și spanacul, separând tulpinile de frunze. Tăiați orice parte aspră sau dură a tulpinilor, de obicei în partea de jos, apoi tocați fin tulpinile și puneți-le deoparte. Tăiați frunzele, apoi învârtiți-le într-un lighean sau castron și fie le învârtiți într-o centrifugă de salată, fie le lăsați să se scurgă foarte bine într-o strecurătoare.

2. Încălziți 1⁄2 cană de ulei de măsline într-o oală largă, la foc mediu. Se sotează prazul, ceapa, feniculul, morcovul și tulpinile de verdeață până se înmoaie, aproximativ 10 minute.

3. Încorporați usturoiul. Adăugați orezul și amestecați pentru a-l acoperi cu uleiul de măsline. Adăugați verdețurile în loturi și amestecați pentru a le fierbe până când toate zarzavaturile și spanacul au fost adăugate. Se condimentează cu sare și piper.

4. Adăugați stocul de legume. Se fierbe la foc mic, acoperit, până când orezul este foarte fraged, aproximativ 45 de minute. Adăugați mai mult bulion, dacă este necesar, pentru a menține amestecul umed și a reține suficient lichid pentru ca orezul să se gătească. Verdețurile își vor da drumul și ele la propriul lichid, așa că trebuie să vă folosiți judecata.

5. Cu aproximativ 5 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă toate ierburile proaspete și jumătate din sucul de lămâie. Încorporați restul de ulei de măsline și ajustați condimentele cu suc de lămâie suplimentar, sare și piper, după gust. Serviți, dacă doriți, cu puțină feta sau câteva linguri de iaurt grecesc simplu deasupra.

Linte caldă cu pătrunjel și nuci sfărâmate

Kochilas a comparat această mâncare caldă de linte, care poate fi servită caldă sau rece, cu Tabbouleh, o salată erbacee din Orientul Mijlociu, din cauza abundenței de pătrunjel.

Lintea, fasolea și năutul sunt toate alimente de bază în dietele din zonele albastre. Acestea sunt surse excelente de proteine vegetale și fibre.

Ingrediente:

– 220 de grame de linte verde sau maro mică
– o ceașcă și jumătate de pătrunjel proaspăt cu frunze plate tocat fin
– 1 roșie medie coaptă, fără semințe și tăiată în cubulețe
– 1 ardei gras verde mediu, fără semințe și tăiat grosier
– 1 ceapă mare roșie sau galbenă, tăiată grosier (aproximativ 1 cană)
– 2 cepe verzi, curățate și spălate, tăiate în rondele subțiri
– 1 cățel mare de usturoi, curățat și tocat mărunt
– 1⁄4 cană de ulei de măsline extravirgin
– 2 până la 4 linguri de oțet de vin roșu
– Sare de mare, după gust
– 1⁄3 cană de alune, caju sau nuci măcinate grosier

Mod de preparare:

1. Fierbeți lintea conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când este fragedă, dar nu moale. Scurgeți și lăsați-o să se răcească.

2. Amestecați lintea cu pătrunjelul, roșia, ardeiul gras, ceapa, ceapa verde și usturoiul.

3. Adăugați uleiul de măsline, oțetul de vin roșu, sarea și nucile. Amestecați bine și ajustați condimentele după gust. Poate fi servit cald sau rece.

Sursa: Business Insider

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *