Trei rețete de salate ieftine și sănătoase recomandate de nutriționist

salate, salate sanatoase, nutritionist, salata de rosii cu branza Sursa foto: Pixabay / galyafanaseva

În multe cazuri, când am început lucrul cu oamenii în materie de mâncat sănătos, una dintre primele temeri ale acestora în privința planului alimentar propus a fost legată de costuri. Mai precis, a apărut teama că mâncatul sănătos va costa mai mult decât sumele cheltuite înainte pe mâncare.

Deși planurile alimentare propuse de mine nu conțin alimente exotice, greu de găsit sau cel puțin nu preponderent, gândul că trebuie să mănânci anumite chestii îți poate induce ideea de cheltuieli suplimentare.

Practica, însă, demonstrează că în momentul în care te organizezi cu mesele dai mai puțini bani pe mâncare. Pentru că îți gătești acasă o parte din alimente, pentru că arunci mai puțină mâncare cumpărată fără vreun gând anume ci din impuls și pentru că nu mai dai bani pe gustări / ronțăieli care să țină locul unei mese

Vă propun trei variante de salate la îndemână și deloc scumpe:

1. „Emblema națională”: salata de roșii cu brânză. Sigur că pe lângă roșii puteți adaugă fără probleme ardei, castraveți, ceapă verde și puțin ulei. Dacă vreți să sofisticați puțin lucrurile, puteți adăuga câteva bucăți de miez de nucă, măsline sau boabe de rodie. Salata aceasta iese bună cam cu orice adăugați în ea. Legumele au un gust minunat, iar brânza nu știu să fie vreodată nereușită. Grasă și sărată să fie, că restul nu mai contează.

2. A doua propunere este salata cu ton și năut. Este o masă completă, plină de proteine de calitate și de fibre. Sigur că formăm baza salatei tot din legume crude de sezon, apoi adaugăm două linguri de ton și 3-4 linguri de năut. Adăugăm apoi puțin ulei și zeamă de lămâie, iar gustul este asigurat. Nu mai zic de culori și prospețime. Rapidă, convenabilă ca bani, salata merge luată la pachet, la serviciu sau la școală. Datorită conținutului ridicat de proteină completă, salata cu ton și năut are o bună sațietate.

3. Salata cu pui și avocado. Vă recomand să cumpărați avocado la plasă, deoarece avocado oricum se coace când vrea el. În această combinație, pieptul de pui, nu foarte gustos de felul lui, împrumută din savoarea grăsimii de avocado și completează nutrițional de minune preparatul. Așadar, adaugați toate legumele proaspete pe care le găsiți în frigider, un avocado și câteva bucăți de piept de pasăre pe grătar, ceva acrișor (de exemplu capere sau o simplă lămâie) și veți obține un preparat pe care cu siguranță o să vă doriți să-l repetați și zilele următoare.

Poftă bună să aveți și inima deschisă să încercați lucruri noi! Lăsați viața să vă surprindă și cu lucruri bune!

Notă: Tania Fântână este Nutriționist Dietetician la FantanadeSanatate.com.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *