Trei obiceiuri ale persoanelor care nu se îngrașă niciodată/Nu țin nicio dietă strictă, sunt doar atenți la niște mici detalii

Secretul persoanelor care nu se îngrașă Foto: Freepik

Cu toții cunoaștem pe cineva care pare că nu se îngrașă niciodată și probabil ne-am întrebat cu toții care este secretul lui. Desigur, alimentația corectă, mișcarea, stilul de viață sănătos sunt cei mai importanți factori cunoscuți. Dar mai sunt niște detalii la care să fim atenți, notează Parade.

De ce luăm în greutate

Mulți dintre noi avem tendința de a crește în greutate pe măsură ce îmbătrânim fără să ne dăm seama. Experții sugerează că e obișnuit să câștigăm un kilogram sau două pe an în timpul vârstei mijlocii. Dar în timp, se adună. Pe lângă trecerea timpului, s-ar putea să dăm vina și pe moștenirea genetică.

Dr. Andrew Peredo, un chirurg plastician care efectuează proceduri de conturare a compoziției corporale, cum ar fi liposucția, spune: „Genetica joacă un rol în rata la care funcționează metabolismul unei persoane. Cei cu metabolism mai rapid din genetica lor, de obicei, ard mai multe calorii și nu se îngrașă atât de mult ca și cei cu metabolism mai lent.”

Deși nu nr putem schimba istoricul familial, avem un anumit control. „Există mulți alți factori pentru care oamenii nu se îngrașă niciodată, iar genetica nu poate fi singura cauză analizată”, spune dr. Peredo.

Trei obiceiuri ale oamenilor care nu se îngrașă niciodată

Nu întotdeauna oamenii cei mai slabi sunt cei mai sănătoși. E bine să fim atenți la moderație, și când vine vorba de a mânca, dar și când vine vorba de a slăbi. Obiceiurile alimentare ar trebui să ne ajute să fim sănătoși, în primul rând. Iar asta înseamnă fără excese, de niciun fel, în ce privește greutatea.

Iată trei obiceiuri ale celor care nu se îngrașă și au un stil de viață sănătos și echilibrat.

  1. Mănâncă o dietă sănătoasă

Sunt șanse ca oamenii care scad în greutate să facă alegeri dietetice bune, alegând alimente care au o mulțime de nutrienți fără multe zaharuri adăugate și grăsimi care să le îngreuneze.

Indiferent dacă are un impact semnificativ asupra greutății, o dietă sănătoasă poate ajuta la prevenirea diabetului, a accidentului vascular cerebral, a bolilor de inimă și a altor afecțiuni care îți pot scurta viața. După cum spune Dr. Dina Peralta-Reich, medic specialist în medicina obezității, „Asigurați-vă că puneți energie calorică bună în corpul dumneavoastră”.

Nu înseamnă că trebuie să renunțați la înghețată sau la alte delicii. Dar să vă asigurați că mâncați alimente care sunt bune pentru organism. „Cheia vieții este moderația”, spune dr. Peredo. El vede adesea pacienți dornici să piardă ultimele cinci kilograme sau acele zone de grăsime care este greu de eliminat.

  1. Mănâncă doar până când se simt sătui

Contează însă și viteza cu care mâncăm. Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru ca creierul să înregistreze că ne-am săturat, notează Dr. Pearlman. „Este vorba despre cât de repede mâncăm, cum ne simțim când mâncăm și cât de târziu mâncăm”, spune dr. Pearlman. „Trebuie să încetăm să mâncăm când suntem sătui și asta necesită timp. Digestia începe în gură. Trebuie să ne mestecăm cu adevărat mâncarea și asta permite o digestie adecvată.”

Deci, dacă sunteți din categoria celor care se grăbesc să mănânce o masă copioasă, abia realizând ce mănâncă, doar pentru a se simți apoi umflat și inconfortabil, este timpul să vă schimbați abordarea.

„Mâncatul târziu în noapte cauzează perturbări ale ritmurilor circadiene, modificări ale ciclurilor temperaturii corpului și crește producția de cortizol liber pentru a crește riscul de obezitate și sindrom metabolic”, explică el.

  1. Sunt activi fizic

„Majoritatea oamenilor care pot menține o greutate sănătoasă sunt activi fizic”, spune dr. Peralta-Reich, fondator și director al New York Weight Wellness Medicine.

Cercetările ne spun că au mai multe șanse să se îngrașe persoanele care sunt sedentare. Experții recomandă de obicei să înregistrați cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderat intensă pe săptămână. Totuși, dacă doriți să slăbiți sau să mențineți pierderea în greutate, este posibil să aveți nevoie să faceți și mai mult exerciții, potrivit Clinicii Mayo.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *