Specialiștii spun că oasele noastre sunt destul de „active”, în sensul că sunt în creștere o bună parte din viață. Dar, pe măsură ce îmbătrânim, acestea pot fi mai puțin dense și pot deveni mai slabe, punându-ne la risc pentru fracturi. Se apreciază că 54 de milioane de americani au osteoporoză și masă osoasă scăzută, potrivit Fundației Naționale pentru Osteoporoză, notează Parade. Dar unele alimente au reputația că întăresc oasele, motiv pentru care specialiștii le recomandă.
Împreună cu exercițiile fizice, o dietă sănătoasă ne poate ajuta să ne menținem oasele puternice pe termen lung și să rămânem activi, simțindu-ne grozav. Aceste trei variante de gustări transformă mâncărurile obișnuite în mici delicii de superstar – și delicioase – care te ajută să previi pierderea masei osoase.
O gustare dulce, portabilă
În loc de gustări cu fructe uscate… încercați kiwi. Un fruct kiwi are aproape jumătate din valoarea zilnică pentru vitamina K. Asta poate ajuta la reducerea riscului de fracturi. În plus, oferă peste 100 la sută din toată vitamina C de care avem nevoie toată ziua, un nutrient important pentru stimularea formării de colagen, principala proteină din oase.
Ceva sărat și crocant
În loc de covrigei… încercați migdalele sărate și aromate. Doar 50 de grame (aproximativ 250 de calorii) de migdale sunt o sursă bună de calciu. Acesta ajută la menținerea densității osoase și sunt bogate în fosfor, un oligomineral prezent în oase.
Ceva cu ciocolată
În loc de o înghețată de ciocolată… încercați o cană de lapte de soia cu ciocolată. Înghețata conține puțin calciu, dar îi lipsește un nutrient esențial: vitamina D, care ajută intestinul să absoarbă calciul. Laptele de soia este o excelentă sursă de vitamina D. De asemena, multe mărci au cu 50% mai mult calciu decât laptele de vacă. În plus, are ciocolată!