Toast cu ricotta, piersici și prosciutto / Un mic dejun savuros, rapid, ce combină gustul dulce și sărat

Sandvis cu ricotta, prosciuto si piersici FOTO: Eatingwell/Grant Webster

Această rețetă propusă de eatingwell.com de toast cu ricotta, piersici și prosciutto oferă un echilibru perfect între cremos, dulce și sărat. Poate fi savurată la micul dejun, brunch sau ca gustare ușoară. Pentru un plus de aromă, poți adăuga deasupra puțină miere sau reducție de oțet balsamic și garnisi cu ierburi proaspete precum busuioc sau mentă.

Ingrediente

  • 120 g brânză ricotta (din lapte integral)
  • 2 felii de pâine integrală cu coajă crocantă, prăjite
  • 2 felii de prosciutto
  • 1 piersică mică, feliată (aproximativ 75 g)
  • Piper negru proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

  1. Întinde câte 60 g de ricotta pe fiecare felie de pâine prăjită.
  2. Așază peste fiecare toast o felie de prosciutto și jumătate din feliile de piersică.
  3. Condimentează cu piper negru proaspăt măcinat, după gust.
  4. Opțional, stropește cu puțină miere sau reducție de oțet balsamic și adaugă ierburi proaspete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *