Prin intermediul articolelor din seria „Sunt student, ce mănânc?”, G4Food vrea să surprindă obiceiurile alimentare ale studenților care trăiesc în marile centre universitare sau care sunt veniți acolo din alte localități pentru studii.
Rebeca Manea este o studentă care trăiește în Capitală și care ne-a vorbit despre acest lucru. Tânăra ne-a spus că, în ceea ce privește alimentul preferat, nu are ceva anume în minte, dar preferă să mănânce mâncare proaspătă sau gătită cât mai des.
„Când ești mereu împărțit între facultate și job, chiar ai nevoie de mâncare gătită”, afirmă Rebeca.
Mulți studenți încep să lucreze înainte de terminarea facultății, lucru care cere după sine o alimentație cât mai consistentă și, după cum spune Rebeca, gătită. Ea recunoaște faptul că mereu face risipă alimentară, obicei pe care și l-a creat din familie. „Eu și părinții mei nu mâncăm niciodată tot la o masă și de cele mai multe ori aruncăm mâncare consistentă”, ne-a spus ea. Rebeca a adăugat că e foarte greu să te dezobișnuiești de acest obicei.
Atunci când merge în supermarketuri, tânăra își alege singură produsele, iar ca metodă de plată, Rebeca ne menționează faptul că niciodată nu plătește cash, ci doar cu cardul.
Nu evită fast food-ul
Pe ce factori se bazează un student atunci când își cumpără alimente? Studenta ne-a răspuns că astăzi contează toate, și prețul, și unde te duci pentru a cumpăra mâncarea, dar și calitatea. În general, aceasta nu consumă carne și mereu se orientează către legume și produse cât mai naturale, cu care să gătească acasă. De fiecare dată, Rebeca caută ceva de calitate. „Dar nu înseamnă că trebuie să cumpăr cel mai scump produs”, adaugă aceasta punând în evidență faptul că nu toate produsele de calitate trebuie să fie și scumpe.
Rebeca se uită la data de ambalare. „Un exemplu ar fi chipsurile. Chiar se simte diferența când cumperi și mănânci dintr-o pungă de chipsuri ambalată acum maximum o lună, comparativ cu una ambalată de mai mult timp”, precizează aceasta.
Rebeca preferă mâncarea gătită acasă, deși recunoaște că îi place și fast food-ul, pe care îl consumă maximum o dată pe săptămână: „Amândouă la timpul lor sunt o alegere bună. Dar mai mult mâncarea de acasă.”
Studenta preferă mâncarea proaspătă, iar alimente congelate mai rar. Consumă semi-preparatele doar în cazul în care are nevoie să facă ceva rapid sau când rămâne fără inspirație.
Într-o zi obișnuită, cu facultate și cu job, Rebeca ajunge acasă la 23:30. Atunci e momentul în care mănâncă singura porție de mâncare gătită acasă.
În ceea ce privește consumul preparatelor făcute de mama sa, acestea reprezintă un sfert din dieta ei. „Să zicem 25%”, aproximează tânăra.
Ea menționează faptul că respectă cele trei mese principale ale zilei. „Mănânc și dimineață, indiferent de ce am în frigider, îmi place să nu plec cu stomacul gol de acasă”, mai spune Rebeca.
Din ce ne-a spus Rebeca, există alimente pe care încercă să le evite, cum ar fi maioneza, mâncărurile foarte grele, grase, cu ingrediente foarte ușor perisabile, deoarece, ne spune aceasta „mi-e foarte frică să vomit”.
Tânăra a mai spus că, în ceea ce privește bugetul, depinde de situație, dar în general nu are o anumită sumă la care să se limiteze.
Rebeca nu suportă alcoolul și consideră că mâncarea este foarte importantă în viața unui om.
Sursa foto: Pexels
Se pare ca obiceiul de a arunca mancarea este deja traditie, poate chiar si o lauda pentru ca dupa comunism a arunca mancarea inseamna ca te-ai ajuns?!
P.S. Mancare se mai poate si congela sau o pui in frigider si o mananci a doua zi
P.S.1. Cipsurile proaspete sunt nemaipomenite…sanatoase si nici foarte scumpe