Sunt student, ce mănânc? Maria: „Nu respect nicio oră, uneori nici nu mănânc dimineața sau seara, uneori nu mănânc nici la prânz… E un haos absolut” / Tânăra face multă risipă de mâncare, pentru că atunci când merge la cumpărături achiziționează prea multe alimente

SuntStudentCeMananc?, maria cristea, student, alimentație Sursa foto: Pexels

Maria Cristea este o studentă care și-a făcut studiile la Londra, iar în prezent urmează un master la o universitate din București. Tânăra a decis să povestească pentru G4Food despre obiceiurile alimentare pe care le avea în perioada când era departe de casă, dar și despre cele prezente.

Când studia la Londra, părinții îi trimiteau mâncare, în general lucruri care să reziste mai multe zile pe drum. „4-5 zile, cam atât dura transportul (alimentelor) cu mașina, prin curier… nu numai mâncare gătită, ci și biscuiți, paste, lucruri uscate care puteau să țină mult”, a declarat Maria Cristea pentru G4Food.

Maria nu are preferințe culinare. Ea face multă risipă de mâncare, din cauza faptului că atunci când merge la cumpărături achiziționează multe alimente. „Da, din păcate, fac mereu risipă de mâncare, respectiv cumpăr super multă mâncar și nu am timp s-o gătesc pe toată și uneori arunc”, a explicat Maria.

„Cel mai mult contează proximitatea magazinului”

La cumpărături, Maria se duce o dată pe săptămână. „Acest lucru depinde de ceea ce am în frigider”, a adăugat ea. Cumpărăturile mari le face o dată pe săptămână, la Carrefour sau la Mega Image. „De obicei la Mega pentru că îmi e cel mai aproape”, a precizat studenta. Ea a menționat faptul că pot exista săptămâni în care nu are nimic în frigider, iar atunci se duce în fiecare zi la magazin, dar există și perioade în care se duce doar o dată în decurs de șapte zile, ia mai multă mâncare și așa apare risipa alimentară.

Lucrurile pe care Maria le are în vedere atunci când merge la cumpărături sunt prețul și proximitatea. „Mai ales proximitatea, dar stau lângă un Mega Image foarte mare, și lângă un Carrefour foarte mare, și atunci mă duc la amândouă, dar în general proximitatea… și calitatea. Îmi place să fie de calitate dacă tot iau ceva”, a menționat tânăra.

Ea gătește acasă, însă în ultimul timp, studenta recunoaște faptul că a început să comande des mâncare. „Sunt și cu masterul și cu munca și nu reușesc să mai am timp de gătit, dar mă mai duc la ai mei sâmbăta, duminica, să mănânc. Stăm foarte aproape, sau merg la bunica, care tot în București stă”, a precizat Maria.

Maria nu alege niciodată carnea de porc

În general, tânăra nu cumpără semi-preparate sau congelate. Face excepții atunci când o atrage ceva la promoțiile Lidl, în „Săptămâna Deluxe”. În rest, optează pentru preparatele proaspete.

O proporție de 20-30% din mâncarea pe care o consumă Maria este gătită de mama ei. „Sâmbăta și duminica, în general mănânc la părinții mei”, a precizat ea.

„Nu respect nicio oră, uneori nici nu mănânc dimineața sau seara, uneori nu mănânc nici la prânz… e un haos absolut”, a declarat Maria cu privire la programul alimentar care lipsește din viața ei de student.

Ea spune că nu mănâncă deloc carnea de porc. „Pur și simplu nu-mi place la gust”, a mai adăugat ea. Tânăra mănâncă crenvurști foarte rar și doar dacă sunt făcuți din cel puțin 90% carne de pui. „În rest, nu evit alimente decât dacă nu-mi plac”, a precizat tânăra.

Ea încearcă să se limiteze la un anumit buget, însă nu reușește să îl respecte, pentru că ajunge să comande foarte multă mâncare prin curier.

„Ca și gust, îmi place foarte tare fast-food-ul, mănânc Mc, KFC, Chopstix… dar dacă ar fi să aleg, aș alege mâncarea gătită în casă 100%, pentru că mă simt mai bine după ce o mănânc”, a explicat studenta.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *