Struguri fără sâmburi, din Sicilia. O companie vine deja cu trei noi soiuri brevetate

struguri fara samburi redevente royalties breeders Sursa foto: Freepik

Strugurii fără sâmburi au devenit din ce în ce mai căutați pe rafturile magazinelor, astfel că tot mai mulți producători încearcă să obțină aceste soiuri. Recent, în Sicilia, un producător a obținut trei soiuri noi de struguri fără sâmburi.

„Cererea este în creștere atât în ​​Italia, cât și în străinătate, și pentru că noile generații sunt atrase de noi soiuri fără semințe. După cum se știe, piața consideră lipsa semințelor un punct forte, nu doar pentru gustul și dulceața fructelor, ci și pentru că strugurii sunt mai ușor de consumat. Sicilia se mândrește în prezent cu 14.000 de hectare de viță de vie, dintre care mai puțin de 500 sunt destinate soiurilor fără semințe, brevetate, ceea ce este excelent pentru dezvoltarea teritoriului și a economiei noastre”, spune, Giuseppe Auteri, director de vânzări al OP Il Galletto din Palagonia (Catania), pentru Fresh Plaza.

„Recoltarea a trei noi soiuri de struguri fără sâmburi din familia «Bloom» a început pe 7 iunie 2024. Mai exact, vorbim despre două soiuri negre și unul roșu, toate super timpurii. Sweet Bond este un soi negru cu struguri mari, crocanți și dulci. Torch este roșu cu struguri crocanți de mărime medie, cu pulpă roșie, cu calități organoleptice unice. Cercetarea publicată de Bloom confirmă că o ceașcă de struguri asigură 25% din necesarul zilnic de vitamina K și poate reduce riscul de boli de inimă”, mai spune Giuseppe Auteri.

Strugurii cei mai timpurii

Conform Academiei de Științe din New York, de fapt, strugurii – și în special strugurii roșii – sunt bogați în polifenoli și antioxidanți care ajută la creșterea nivelului de colesterol bun, în timp ce fibrele și flavonoidele ajută la protejarea inimii de cheaguri, reducând astfel daunele cauzate de colesterolul ridicat.

Strugurii timpurii din acest soi se coc și ajung pe piața din toată Europa chiar înainte de cei cultivați în Spania sau alte țări europene. După cum se știe, piața strugurilor de masă continuă să evolueze și noile soiuri fără semințe devin predominante în majoritatea țărilor.

„Când vine vorba de sustenabilitatea mediului, sistemele de canalizare și utilizare a apei pluviale pentru irigare înseamnă că putem scădea pH-ul solului și putem obține produse care nu sunt doar timpurii, dar care au și o aromă unică, sunt crocanți și sunt mari. Suntem mulțumiți de alegerea pe care am făcut-o de a reconverti aproape toate podgoriile noastre de soiuri tradiționale cu cele brevetate fără semințe, care reprezintă în prezent aproximativ 70% din producția noastră”, mai spune el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *