Stațiunea bulgărească Sunny Beach este pe primul loc în clasamentul cu cele mai ieftine vacanțe de familie din Europa/ Bulgarii vor include un fond de garantare în Legea turismului

statiunea cea mai ieftina Sursa foto: turismobulgaria.es

Sunny Beach este și în acest an stațiunea favorită a britanicilor care caută o vacanță la mare la buget redus. Noul clasament al Post Office Travel Money pentru cele mai ieftine destinații pentru o vacanță de vară în familie în Europa plasează stațiunea bulgară Sunny Beach pe primul loc. Anul trecut, stațiunea turcească Marmaris devansase Sunny Beach, dar acum cedează primul loc, după o creștere semnificativă a prețurilor în Turcia, potrivit Rador Radio România.

“Costul vieții crește permanent și respectarea unui buget de călătorie este mai important ca niciodată”, menţionează Post Office, menționând că două treimi dintre familiile britanice își petrec vacanțele de vară în străinătate. Studiul, care este realizat în parteneriat cu compania de turism TUI, a comparat prețurile a 10 bunuri și servicii de bază legat de alimente și băuturi, precum și de cremele de protecție solară și împotriva insectelor în 16 stațiuni europene populare pentru britanici.

Sunny Beach este singura stațiune bulgară din sondaj. Grecia este reprezentată cu patru destinații, Spania, Portugalia și Italia – tot cu câteva. Cipru, Croația, Malta și Turcia sunt, de asemenea, incluse cu câte o stațiune pe plajă.

Cu cât au crescut prețurile față de anul anterior

Studiul mai arată în care dintre destinațiile enumerate se înregistrează o creștere a prețurilor față de anul trecut. Pentru Sunny Beach, calculele arată că, în medie, cheltuielile zilnice ale unei familii cu copii sunt de aproximativ 110 lire sterline pentru prânz și cină într-un restaurant, precum și pentru cumpărarea de cafea, o sticlă de bere, un pahar de vin și băuturi răcoritoare într-un restaurant, apă minerală de la magazin. La aceste costuri se adaugă crema de protecție solară și creme împotriva insectelor. Față de anul trecut, această cheltuială zilnică a crescut cu 10%, dar, în ciuda acestui fapt, stațiunea bulgară este cea mai ieftină pentru familiile britanice vara aceasta.

Cafeaua în Bulgaria costă circa 1,38 de lire sterline, o sticlă de bere – 2,07 de lire sterline și o băutură răcoritoare – 2,21 de lire sterline. În unele dintre celelalte stațiuni din clasament, aceste produse pot fi găsite la prețuri ceva mai mici, dar ceea ce face ca Sunny Beach să fie cel mai ieftin este legat de costurile pentru prânz și cină.

Prețul unei mese cu două feluri pentru doi adulți este de 20,25 lire sterline, o pizza sau paste pentru doi copii – 8,29 lire sterline, iar o masă cu trei feluri pentru o familie cu vin și băuturi răcoritoare incluse costă în medie 59,38 lire sterline.

Stațiunea turcească Marmaris se află pe locul doi după Sunny Beach. Anul trecut, Marmaris a fost pe primul loc ca cea mai ieftină vacanță, dar anul acesta se raportează o creștere de 17% a prețurilor. Mâncarea într-un restaurant poate fi puțin mai ieftină acolo decât în ​​Sunny Beach, dar vinul și berea sunt ceva mai scumpe, la fel și crema de protecție solară. Din cauza asta și cheltuielile zilnice în Marmaris pentru o familie se ridică la 116 lire sterline. În cea mai scumpă dintre cele 16 destinații – Ibiza, prețurile celor 10 bunuri și servicii monitorizate sunt de două ori mai mari decât cele de la Sunny Beach, susține Rador Radio România, citând SEGA

Guvernul bulgar caută soluții pentru îmbunătățirea turismului 

Ministerul Turismului de la Sofia a dat publicităţii spre dezbatere publică un proiect de modificare a Legii turismului, care introduce o directivă europeană referitoare la protecția turiștilor în călătoriile organizate în cazul falimentului operatorului de turism. Proiectul prevede o modernizare a regimului existent până acum prin edificarea unei noi scheme cuprinzătoare de asigurare, ce include participarea obligatorie la un fond de garantare turistică.

Se propune ca fondul să aibă trei piloni de protecție – preventiv (pilonul I), asigurare sau garanție bancară (pilonul II) și participarea operatorilor din turism la un fond de garantare (pilonul III).

Operatorii din turism propun de ani de zile crearea unui astfel de fond, au existat diverse proiecte contestate și nu s-a ajuns niciodată la vot în parlament, potrivit Rador Radio România, care citează DNEVNIK .

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: turismobulgaria.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *